Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Kesällä 2019 päällystetään vain vilkkaimmat ja erittäin akuutit kohteet (Uusimaa, Häme)

Tulevan kesän päällystyskohteet Uudellamaalla ja Hämeen alueella keskittyvät vilkkaimmille teille, joiden kuluminen on talvella nopeaa nastarenkaista johtuen. Moottoriteillä ja pääkaupunkiseudun kehäteillä, joilla urautuminen on kaikkein nopeinta, tehdään uudelleen päällystystä tänä vuonna yli 250 kaistakilometriä. Tämä on noin puolet kaikesta päällystettävästä määrästä. Kesän aikana korjataan vain akuutit, kuten liikenneturvallisuutta vaarantavat puutteet.

Osa päällystystöistä on jo käynnistymässä, mutta suurin osa vilkkaan verkon päällystyskohteista varmistuu touko-kesäkuun vaihteessa.

Rahoitus riittämätön välttämättömiin korjauksiin

Teiden päällysteiden uusimiseen ja tiemerkintöjen tekemiseen on Uudenmaan ELY-keskuksella tänä vuonna käytettävissä noin 28 miljoonan euron rahoitus. Tienpitoa on jouduttu hoitamaan jatkuvasti niukkenevin budjettivaroin ja tällä hetkellä rahoitus ei riitä edes välttämättömään kunnossapitoon ja korjauksiin. Vähäliikenteisillä teillä on jouduttu paikoin alentamaan nopeusrajoituksia teiden huonon kunnon vuoksi.

Tänä vuonna suurin osa päällystyksistä toteutetaan menetelmällä, jossa uutta päällystettä sekoitetaan suoraan tien päällä vanhaan päällysteeseen. Tämä on edullisempaa kuin hankkia kokonaan asfalttiasemalla valmistettua päällystettä, mutta päällysteen oletettu kestoikä on hieman lyhyempi.

Tiemerkintöjen ylläpitoon ja uusimiseen käytetään Uudellamaalla ja Hämeessä tänä vuonna noin 6,5 miljoonaa euroa. Tiemerkinnät lisäävät turvallisuutta, vaikka tien kunto muuten olisi huono. Siksi merkintöjen ylläpidosta ei tingitä.

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet vuonna 2019

  • Maantie 112 välillä Virkkala - Inkoo, päällystyspituus noin 12 km.
  • Valtatie 7 välillä Sipoo - Porvoo, päällystetään useassa eri osassa pääkaistoja yhteensä 20 km.
  • Kantatie 51välillä Degerby - Inkoo, päällystetään yhteensä 12 km

Lisätietoja:

  • ELY-keskus, projektipäällikkö Niklas Nevalainen, p. 0295 021 234
  • ELY-keskus, projektipäällikkö Lauri Suikki, p. 0295 023 004

Ajantasaista tietoa tietöistä (https://liikennetilanne.tmfg.fi)
Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100
ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa