Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Kelirikkoennuste Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on odotettavissa normaalia vaikeampi kelirikkokevät. Kelirikon ennakoidaan alkavan tänä vuonna 1 - 3 viikkoa aikaisemmin kuin normaalisti. Tiestöllä on tällä hetkellä runsaasti vettä ja se voi aiheuttaa yllättäviä muutoksia kevään aikana. Raskaissa kuljetuksissa tulevan kevään muutokset kannattaa huomioida ja ajoittaa kuljetukset kovettuneen maan aikaan. Tiestölle tullaan asentamaan kelirikosta varoittavia liikennemerkkejä. Kantavuudeltaan heikentyneille teille lisätään mahdollisesti painorajoituksia.

Normaalissa tilanteessa painorajoitettua tietä on noin 0 - 30 km. Päällystetyt päätiet ovat osin pinnaltaan sulat ja alempi tieverkko lumi/jääpolanteella. Kelirikon odotetaan alkavan kahden viikon sisällä. Kelirikko alkaa ensin alueen eteläisellä osilla ja rannikon läheisyydessä.

Toistaiseksi painorajoituksia ei ole asetettu. Painorajoitetuilla teillä sallitaan elintärkeät kuljetukset kuten linja- ja maitoautoliikenne. Muut kuljetukset vaativat maksullisen luvan, joita paikallinen aluevastaava voi myöntää tapauskohtaisesti tilanteen salliessa.

Lisätietoja:
Kunnossapitovastaava Jarkko Pirinen, puh. 0295 038 274


Alueellista tietoa