Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kehitysnäkymät myönteiset kaikissa Hämeen seutukunnissa (Kanta-Häme ja Päijät-Häme)

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee tänään valtakunnallisen Alueelliset kehitysnäkymät keväällä 2017 -katsauksen. Alueelliset kehitysnäkymät on työ- ja elinkeinoministeriön ja ELY-keskusten kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu, jossa tiivistyy aluekehittäjien näkemykset seutukuntien ja ELY-keskusalueiden nykytilasta ja lähiajan näkymistä.

Katsauksen mukaan elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tilanne on tällä hetkellä vuodentakaista parempi kaikissa Hämeen seutukunnissa. Lähitulevaisuuden odotukset ovat Hämeessä positiiviset. Vahvimmat kehitysnäkymät ovat Lahden seutukunnassa, jossa näkymien arvioidaan olevan nykyhetkeä paremmat sekä 6 että 12 kuukauden kuluttua nykyhetkestä. 12 kuukauden kuluttua näkymien odotetaan olevan nykyhetkeä paremmat kaikissa Hämeen seutukunnissa. Tämä tukee viime aikoina uutisoituja pk-yritysten parantuneita tulevaisuuden odotuksia ja näkymiä. Alueella panostetaan tulevaisuuteen ja investointeja on käynnissä ja suunnitteilla kaikissa Hämeen seutukunnissa.

Työttömyyden lasku on jatkunut ja myönteisen työllisyyskehityksen arvioidaan jatkuvan lähitulevaisuudessa kaikissa Hämeen seutukunnissa. Myös pitkäaikaistyöttömyys vähenee tällä hetkellä koko Hämeen alueella. Yli vuoden työttömänä olleiden määrän käännyttyä laskuun yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvaa kuitenkin edelleen. TE-toimistoon ilmoitettujen uusien avoimien työpaikkojen määrä on ollut kasvussa. Kasvava työvoiman kysyntä ja työvoiman ikääntyminen lisäävät työvoiman saatavuuden haasteita. Rekrytointiongelmia kokeneiden toimipaikkojen osuus kasvoi Hämeessä viime vuodesta. Odotettavissa olevat työvoiman saatavuusongelmat painottuvat edelleen teollisuuden ja rakentamisen ammatteihin sekä sosiaali-, terveys- ja opetusalalle. Uusia työmahdollisuuksia etsittäessä myös ammatillisen ja alueellisen liikkuvuuden merkitys korostuu.

Katsaus julkistetaan Alueelliset kehitysnäkymät 2017 -seminaarissa Kajaanissa. Voit seurata Kainuun ELY-keskuksen suoraa nettilähetystä tilaisuudesta 11.4.2017 klo 9–11.00 osoitteessa https://www.youtube.com/user/ELYkeskuskanava/ (klikkaa alkaneen Livelähetyksen linkkiä). Kevään 2017 raportti ja videotallenne julkistamistilaisuudesta löytyvät verkosta 11.4. jälkeen osoitteessa www.temtoimialapalvelu.fi --> Alueelliset kehitysnäkymät.

 

Lisätiedot:

Strategiajohtaja Jouko Nieminen, KEHA-keskus, puh. 0295 022 769 (valtakunnallinen katsaus)
Erikoissuunnittelija Sanna Paakkunainen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 159 (Hämeen osuus)


Alueellista tietoa