Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Kanta-Hämeen liikenneturvallisuustyöhön uutta potkua koordinaattorityöstä

Kanta-Hämeessä on käynnistetty koko maakunnan kattava työ liikenneturvallisuustyön koordinoimiseksi. Työssä ovat mukana Uudenmaan ELY-keskus ja kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa: Hämeenlinna, Hattula, Janakkala, Riihimäki, Loppi, Hausjärvi, Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä. Hanke käsittää vuodet 2016–2017.

Liikenneturvallisuuskoordinaattoreiden tärkein tehtävä on kannustaa, opastaa ja aktivoida kuntia liikenneturvallisuustyössä ja kestävän liikkumisen edistämisessä. Tarkoitus on kehittää yhteistyötä ja parantaa kuntien henkilöstön tietämystä. On tärkeää saada turvallinen ja viisas liikkuminen osaksi eri hallintokuntien jokapäiväistä työtä ja tehdä toimenpiteitä tiiviissä vuorovaikutuksessa kuntien henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Koordinaattorit auttavat, kun kunnan edustajien omat resurssit tai tietotaito eivät riitä.

Kuntien omat liikenneturvallisuusryhmät kokoontuvat 2-4 kertaa vuodessa. Kunnan eri hallintokuntien lisäksi liikenneturvallisuustyöhön osallistuvat mm. Liikenneturva, Uudenmaan ELY-keskus ja poliisi. Myös muiden tahojen, kuten vanhus- ja vammaisneuvoston, nuorisovaltuuston ja erilaisten yhdistysten toivotaan osallistuvan työhön. Liikenneturvallisuuskoordinaattoreilla on keskeinen rooli kuntien sekä eri sidosryhmien ja viranomaistahojen välisenä yhteistyölinkkinä.

Liikenneturvallisuusfoorumista eväitä kuntien liikenneturvallisuustyöhön

Kanta-Hämeen liikenneturvallisuusfoorumi kokoontuu pian ensimmäisen kerran uudessa laajuudessaan koordinaattoreiden avulla.

"Foorumi kokoaa yhteen liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvien arkisten asioiden parissa toimivat kuntien liikenneturvallisuusryhmäläiset, sidosryhmien edustajat sekä tulevaisuuden ratkaisuja pohtivan liikennejärjestelmätyöryhmän jäsenet. Tapaamisessa keskitytään erityisesti arjen liikenneturvallisuustyön ideointiin ja tekemiseen kuntatasolla", toteaa liikennejärjestelmäasiantuntija Sonja Heikkinen Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Lisätietoja:

Liikennejärjestelmäasiantuntija Sonja Heikkinen, Uudenmaan ELY-keskus, 0295 021 336, [email protected]


Alueellista tietoa