Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kaakkois-Suomen yrityspalvelutoimijat ovat tukenasi myös Ukrainan sodasta aiheutuneessa kriisissä - Tutustu palveluihimme ja ota rohkeasti yhteyttä! (Kaakkois-Suomi)


Kaakkois-Suomen yrityspalvelutoimijat ovat käytössäsi. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Kehittämisyhtiöt ja elinkeinoalan järjestöt tarjoavat tietoa ja apua toimenpiteisiin

Cursor Oy, Kouvola Innovation Oy, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Kauppakamarit sekä Kymen ja Etelä-Karjalan Yrittäjät seuraavat päivittäin Ukrainan tilanteen johdosta tilannekuvan kehittymistä ja pakotteiden ym. markkinoihin kohdistuvien toimenpiteiden vaikutusta maakunnan yrityksiin. Kehittämisyhtiöiden yritysneuvonta ja elinkeinoalan järjestöjen tietopalvelut ovat matalla kynnyksellä tarjolla kaikille alueemme yrityksille.

www.cursor.fi  
www.kinno.fi
www.yrittajat.fi
ek.fi

Haluatko investoida? Haluatko kehittää liiketoimintaasi?

ELY-keskuksen kautta pk-yritys voi hakea rahoitusta yrityksen merkittäviin investointeihin, tuotekehitykseen, liiketoiminnan kehittämiseen sekä kansainvälistymiseen (tukitaso 10-50% ja avustus 10 000€ - 1m€). Voit saada myös kokeneen liikkeenjohdon konsultin avuksesi auttamaan yrityksesi kehittämisessä. Konsultoinnin tuettu hinta on 325 €+alv/päivä ja Analyysin 260 €+alv/päivä.

Yrityksen kehittämisavustusta on haettavana pienille ja keskisuurille yrityksille Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Ensimmäinen hakujakso alkoi 14.3.2022 ja päättyi 29.4.2022, mutta seuraava haku on alkanut heti edellisen päätyttyä 2.5.2022 ja on auki 15.8.2022 saakka.

EURA 2021: Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) haku Kymenlaakso
EURA 2021: Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) haku Etelä-Karjala
Yritysten kehittämispalvelut - Yritysten kehittämispalvelut - ELY-keskus

Haluatko kasvaa kansainvälisesti?

Viennin kehittämisessä auttaa maakuntasi Team Finland - koordinaattori. Hän auttaa kansainvälistymisessäsi ja sopivan rahoituskanavan löytämisessä (ELY, Business Finland, Finnvera) sekä toimii linkkinä Team Finland - verkostoon kotimaassa ja ulkomailla.

Kymenlaakson Team Finland - koordinaattorina toimii Asko Jaakkola asko.jaakkola@ely-keskus.fi , p. 0295 029 055, 0503509241
Etelä-Karjalan Team Finland - koordinaattorina toimii Juha Linden juha.linden@ely-keskus.fi, p. 0295 029 069, 0504395729

Business Finlandin verkkosivut: Rahoituspalvelut
Business Finlandin verkkosivut: Oikotie markkinoille Team Finland Market Opportunities
Finnveran verkkosivut

Haluatko rekrytoida ja/tai kehittää yrityksesi osaamista?

Kaakkois-Suomen TE-toimisto voi auttaa. Ukrainan tilanteesta johtuen Suomeen saapuu jatkuvasti tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä, jotka ovat paenneet Ukrainasta. Julkisen ja yksityisen sektorin toimijoilta on tullut kysymyksiä liittyen ko. henkilöiden työllistymismahdollisuuksista Suomessa.

Pyytäisimme teitä vastaamaan lyhyeen kyselyyn liittyen yrityksenne/organisaation mahdollisuuksiin tarjota työtä Ukrainasta paenneille. Lisäksi mainitkaa, tarvitsetteko lisätietoa Ukrainasta paenneiden henkilöiden työllistämiseen liittyen.

Linkki webropol-kyselyyn
Yleistä tietoa Ukrainan tilanteesta löytyy Kaakkois-Suomen TE-toimiston sivuilta
​​​​​​​Katso  ajankohtainen tieto tilapäistä suojelua hakevan henkilön työllistymisestä valtioneuvoston verkkosivulta 

Kesäksi Duuniin -sivusto

Kesäksi Duuniin 2022 aktiivinen kampanjakausi päättyi 28.2.2022.  Ei silti syytä huoleen! Somekanavat, kuten kesaksiduuniin.fi verkkosivutkin, jäävät yhä elämään koko kevään ajaksi.

Vielä ehdit julkaisemaan kesätyöpaikat Kesäksi Duuniin -sivustolle.

Lisätietoa Kesäksiduuniin.fi-sivulta

​​​​​​​Työpaikkasuomi -koulutus

Työpaikkasuomi on tarkoitettu työnantajille, jotka haluavat edistää ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistään suomen kielellä. Koulutus räätälöidään yrityksen ja koulutettavien tarpeiden mukaan. Työnantajan kanssa sovitaan koulutuksen tavoitteesta, sisällöstä, kestosta ja toteutustavasta. Työpaikkasuomi soveltuu niin pienten, keskisuurten kuin suurten yritysten tarpeisiin. Myös julkinen sektori - valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat - voi käyttää palvelua.

Lisätietoa työpaikkasuomi-koulutuksesta (www.palvelualusta.fi)

Kaakkois-Suomen TE-toimistolla on tarjolla mm. henkilöstön rekrytointiin ja kehittämiseen liittyviä palveluja (te-palvelut.fi)

Kaakkois-Suomen TE-toimisto, yrityspalvelut:
​​​​​​​- Kotka-Hamina: Päivi Simpanen, paivi.simpanen@te-toimisto.fi, p. 0295 042 214
​​​​​​​- Kouvola:Sanna Sirenius, sanna.sirenius@te-toimisto.fi, p. 0295 042 245
​​​​​​​- Imatra: Anne Kaarnaoja, anne.kaarnaoja@te-toimisto.fi, p. 0295 042 248
​​​​​​​- Lappeenranta: Kari Kurkinen, kari.kurkinen@te-toimisto.fi, p. 0295 042 365


​​​​​​​Yhteistyöterveisin

Kaakkois-Suomen yrityspalvelutoimijat