Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Jokien hyydetulvat vähentyneet (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Tilannetieto 13.1.2016 klo 13

Tervon Äyskosken hyydetulva on helpottunut. Hyydettä on poistettu kosken alajuoksulta kaivinkoneella taukoamatta lähes kahden vuorokauden ajan. Äyskoskessa vedenpinta on lähes normalisoitunut. Pielaveden Lampaanjoen hyytötilanne on myös hellittämässä. Myllyn alapuolista uomaa on avattu kaivinkoneella ja osin räjäyttämällä lähes kilometrin matkalta. Keiteleen Koutajoella poistetaan hyytöä vielä tämän päivän aikana. Nurmijoen Mäkärä- ja Saarikoskessa hyydön poistoa tehdään tänään räjäyttämällä. Nurmijoen (Sonkajärvi) hyytötilannetta pyritään helpottamaan myös vähentämällä yläpuolisella voimalaitoksella juoksutuksia.

Loppuviikosta ennustettu sään kylmeneminen saattaa aiheuttaa hyytötilanteen pahenemisen koski- ja virtapaikoissa. Pelastuslaitos ja ELY-keskus seuraavat tilannetta ja käynnistävät tarpeen mukaan torjuntatoimet.   

ELY-keskus muistuttaa edelleen, että mikäli tulvavaara on ilmeinen, niin kiinteistön omistajat ryhtyisivät omatoimisesti suojamaan tulvavaara-alueella asuinrakennuksia kiintein tulvapenkerein tai -seinin.

Lisätietoja

ELY-keskus
ryhmäpäällikkö Eino Toivanen 0295 026 849
projektipäällikkö Ari Hyppönen 0295 026 711


Alueellista tietoa