Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Jääpadot aiheuttavat ongelmia Pohjois-Pohjanmaan vesistöissä (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan joissa jäät ovat lähteneet koskipaikoista liikkeelle mm. Lestijoessa, Malisjoessa, Kalajoessa ja Pyhäjoessa. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on purkanut jääpatoja mainituissa joissa kaivinkonetyönä. Jokien suvannot ovat vielä vankassa jäässä. Tämän vuoksi jääpato-ongelmia tulee esiintymään viikonlopun ajan Pohjois-Pohjanmaan eteläisissä joissa. ELY-keskus ennakoi, että Temmesjoen suu tulee padottamaan sulamisvesiä ja vedenpinnan nousua tapahtuu joen valuma-alueella.
Myös Kiiminkijoessa ja Oulujoen pohjoispuolisissa pienemmissä joissa voivat jäät lähteä koskipaikoista liikkeelle viikonlopun aikana. ELY-keskuksella on valmius jääpatojen poistoon viikonlopunkin aikana omien resurssiensa puitteissa.

Siikajoen vesistössä valunta on kasvanut nopeasti viimeisen vuorokauden aikana. ELY-keskus varautuu Siikajoen tulvasuojeluun ja Uljuan säännöstelykapasiteetin riittävyyteen. Tämän vuoksi Uljuan ohijuoksutus Lämsänkoskelta aloitetaan viikon 17 alussa.

Vesi- ja tulvatilanteita voi seurata vesistömalleilla. Tietoa mm. mallilla seurattavien vesistöjen tilanteesta löytyy verkkopalvelusta osoitteesta www.ymparisto.fi/vesistoennusteet

Lisätiedot:
Vesivararyhmän päällikkö Olli Utriainen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 504 7071 (kokonaistilanne)
Rakennuttamispäällikkö Timo Karjalainen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 766 0574 (jääsahaukset ja tulva-aikaiset operatiiviset toimet)
Insinööri Eero Nuortimo, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 535 5839 (vedenkorkeudet ja virtaamat)


Alueellista tietoa