Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

ELY-keskus tukee haja-asutusalueiden Hämeen jätevesineuvontaa (Kanta-Häme ja Päijät-Häme)

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Kymijoen vesi ja ympäristö ry:lle ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:lle yhteensä 110 000 euroa avustusta haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan. Neuvontaa tehdään tulevan kevään, kesän ja syksyn aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilla.

Neuvontatyön tavoitteena on antaa mm. erilaisten kesätapahtumien yhteydessä ilmaista ja puolueetonta yleisneuvontaa haja-asutuksen jätevesien käsittelyyn liittyvissä asioissa. Neuvonnan tarkoituksena on tiedottaa lainsäädännön muutoksista ja niiden vaikutuksista sekä motivoida asukkaita tarvittavien muutosten tekemiseen kiinteistöillä. Neuvontaa tehdään tarvittaessa myös kiinteistökohtaisesti alueen kuntien ja asukkaiden esittämien tarpeiden perusteella.

Neuvojat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Neuvojiin voi ottaa yhteyttä, jos oman jätevesijärjestelmän toiminta, huoltotoimenpiteet tai saneeraustarpeet askarruttavat. Neuvonta on asukkaille ja mökkiläisille maksutonta.

Valtakunnallinen jätevesiviikko

Valtakunnallista jätevesiviikkoa vietetään 24.4–30.4.2017. Ympäristöministeriön koordinoimalla jätevesiviikolla on tarkoitus vauhdittaa haja-astusalueiden jätevesien hyvää käsittelyä. Jätevesiviikolla järjestetään erilaisia koulutus- ja neuvontatilaisuuksia eri puolilla Suomea.

Lisätietoja

Kanta-Häme sekä Kärkölän ja entisen Hämeenkosken kuntien alueet:

Vastaava jätevesineuvoja, Lauri Sillantie, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, puh. 050 570 9511, etunimi.sukunimi(at)kvvy.fi

Päijät-Häme lukuun ottamatta Kärkölän ja entisen Hämeenkosken kuntien alueita:

Projektipäällikkö, Sanna Jattu, Kymijoen vesi ja ympäristö ry, puh. 044 7830 952, etunimi.sukunimi(at)vesiensuojelu.fi

 

Vesitalousasiantuntija Jussi Leino, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 197, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 173

Lisätietoja jätevesiviikon tapahtumista: Jätevesiviikko


Alueellista tietoa