Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Fiilistele Geoparkissa ja ällisty robottinavetassa (Etelä-Pohjanmaa)

Maaseuturahasto on mukana luomassa kasvua ja hyvinvointia koko Suomelle. Farmarissa 14 -17.6.2017 maaseutuverkoston yhteisosastolla (A59) kasvun teema on vahvasti esillä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien sekä verkostopalvelujen toimesta. Maaseuturahaston monia mahdollisuuksia esitellään mm. elämyksellisen virtuaalivideon avulla, jolla pääset Areenalta suoraan paikanpäälle kohteisiin. Matkan järjestää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Matkaat virtuaalisesti Lauhavuori Geopark-ympäristöön, Riverhill's Highland ylämaankarjan pariin, Finnmilkin Suomen suurimpaan lypsyrobottinavettaan, Kärki-Agrin erikoisrehutehtaalle ja Elämänmaku-yritysryhmän mukana saat tuntea hevosten hyvää tekevän Green Care vaikutuksen. Kohteiksi on valittu toimijoita, jotka ovat hyödyntäneet maaseuturahastoa kehittämistyössään. Paikalla on tavattavissa ELY-keskuksen hanke- ja yritystukien, rakennetukien ja maksatuksen asiantuntijoita.

Kasvuyrityksiä, kyläelämää ja maataloutta – tietoa, testausta ja kuvamuistoja tarjolla

Maaseutuverkosto on ollut mukana mahdollistamassa Maaseudun Kasvupolun, joka on osa valtakunnallista KasvuOpen sparrausta.  Mukaan polulle on valittu parhaimman kasvupotentiaalin omaavat yritykset. Maaseudun Kasvupolun voittajat valitaan perjantaina 16.6. Farmarissa. Semifinalisteja on tavattavissa myös osastolla.

Leader-toiminta ruokkii myös ihmisten kehittämisintoa, edistää innovaatioiden syntyä sekä vauhdittaa yritysten kasvua maaseudulla. Maalla on tilaa asua ja yrittää, ja näitä maaseutuasumisen vahvuuksia Leader-ryhmät tuovat esiin kylätestin avulla. Testillä voit selvittää millainen kyläläinen olet ja kuvauttaa itsesi kylätestin hahmona.

Viereisellä biotalousosastolla (A57) ELY-keskuksen asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiisi viljelijätuista, ympäristökorvauksista, tukihausta, luomusta, valvonnoista, Evira-asioista ja siemenkaupasta. Tule bongaamaan tarkastaja!

Lisätiedot

Tuija Nikkari, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 550 5085

 


Alueellista tietoa