Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Euroopan rakennusperintöpäivät 6.-8. syyskuuta 2013 Pirkanmaalla - teemana "Eläköön rakennus" (Pirkanmaan ELY-keskus)

Euroopan rakennusperintöpäiviä vietetään syyskuun toisena viikonloppuna 6.-8.9.2013.  Tänä vuonna rakennettua kulttuuriympäristöä halutaan korostaa tuomalla "Eläköön rakennus" -teemalla esille rakennuksia, rakennelmia tai rakennuskokonaisuuksia, joille on löytynyt uusi, rakennuksia myös suojaava käyttötarkoitus tai kiinnittämällä huomio rakennuksiin, jotka tyhjillään odottavat uutta käyttöä. Korjaamalla rakennus uuteen käyttöön voidaan samalla säilyttää ja tuoda esille alueen historiaa.

Päivien yleiseen teemaan "Ovet auki rakennusperintöön" liittyen on tarkoituksena lisäksi avata yleisölle pääsy myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin tutustumiskohteisiin, joihin yleensä ei ole pääsyä tai joiden merkitystä paikkakunnalla muutoin halutaan korostaa.

Rakennusperintöpäivän tapahtumia Pirkanmaalla

Rakennusperintöpäivät ovat vuosittainen tapahtuma, joita järjestetään Euroopan neuvoston aloitteesta noin 50 Euroopan maassa, Suomessa vuodesta 1992 lähtien. Tarkoituksena on edistää rakennusperinnön hoitoa sekä lisätä asukkaiden tietoisuutta oman alueensa rakennusperinnöstä myös taloudellisena ja henkisenä voimavarana. Vuosittain yhä useammat kunnat ja muut tahot ovat osallistuneet rakennusperintöpäivien viettoon järjestämällä teemaan liittyviä tapahtumia. Myös Pirkanmaalla järjestetään viikonlopun aikana mm. seuraavat tapahtumat:

TAMPERE

NOKIA

KANGASALA

MÄNTTÄ-VILPPULA

LEMPÄÄLÄ

Rakennusperintöpäivistä ja siihen liittyvistä tapahtumista saa lisätietoa osoitteesta www.rakennusperinto.fi. (Huom. Muutokset mahdollisia.)

Lisätietoja:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

  • ylitarkastaja Pekka Kinanen,  puh. 0295 036 342, pekka.kinanen(at)ely-keskus.fi

Alueellista tietoa