Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa siirrytään kesänopeuksiin viikolla 14 (Itä-Suomi)

Kauden 2016 - 2017 talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maanteiltä viikolla 14.  Rajoitusten vaihtaminen kesänopeusrajoituksiin aloitetaan aikaisintaan torstaina 6.4.2017.

– Ennen talvirajoitusten poistamista varmistamme, etteivät sääennusteet lupaa poikkeuksellisen huonoa ajokeliä, Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen sanoo.

Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille. Merkit vaihdetaan viimeistään perjantaihin 7.4 mennessä.

Itä-Suomessa ei ole tehty muutoksia edellisen kesäkauden 2016 nopeusrajoituksiin, mutta valtatielle 13 välille Häppälänmäki-Kangasniemi jää huonokuntoisen päällysteen vuoksi talvirajoitus voimaan, kunnes päällyste saadaan kunnostettua.

Tolvanen muistuttaa, että vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi.

– Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi. Fiksut kuljettajat tiedostavat, että turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Toiset tiellä liikkujat on hyvä huomioida esimerkiksi jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohitettaessa. Lisäksi kuskien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista.

Järkevä kuljettaja varautuu matkalle huolella. Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta:

Lisätietoja:
Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen
p. 0295 026 769

 


Alueellista tietoa