Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Etelä-Savon talouden kasvu hidastui vuonna 2012 (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savon aluetalouskatsaus 2013 esittelee keskeisten toimialojen mennyttä kehitystä uusimpien, kuluvan vuoden maaliskuulle ulottuvien suhdannetietojen valossa. Niiden mukaan Etelä-Savon kaikkien toimialojen liikevaihto kasvoi 0,6 prosenttia vuonna 2012  ja henkilöstömäärä yhden prosentin noudattaen koko maan varsin tasaista trendiä.

Maakunnan teollisuustoimialoilla kehitys oli laskusuuntaista edellisvuosien kasvun jälkeen. Teollisuuden vienti kuitenkin kehittyi positiivisesti kasvaen 1,9 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennusalalla kehitys Etelä-Savossa oli alavireistä poiketen eniten koko maan trendistä. Myös kaupan alan kasvu taittui. Positiivisinta kehitystä maakunnan taloudessa oli palvelualoilla, joiden liikevaihto kasvoi vuositasolla 5,7 prosenttia ja henkilöstömäärä yhden prosentin. Vuonna 2012 valopilkkuja olivat erityisesti matkailuala sekä liike-elämän palvelut.

Etelä-Savon aluetalouskatsaus 2013 esittelee maakunnan tilaa ja viimeaikaista kehitystä. Katsaus on yksi työkaluista maakunnan kehityksen seurannassa ja tulevaisuuden ennakoinnissa. Vuosittain laadittavan katsauksen keskeisen osan muodostavat Tilastokeskukselta hankitut yritysten liikevaihtoa, vientiä ja henkilöstömäärän kehitystä kuvaavat indeksisarjat Etelä-Savon maakunnan kannalta keskeisiltä toimialoilta ja yritysryhmistä. Indeksisarjojen tiedot yltävät vuoden 2013 maaliskuulle saakka. Maakuntatasoisen tiedon ohella katsauksessa tarkastellaan henkilöstömäärän ja liikevaihdon kehitystä myös Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan seutukunnissa. Katsauksen ovat koonneet Etelä-Savon ELY-keskuksen TENHO-hankkeen ennakointiasiantuntijat.

Tutustu aluetalouskatsaukseen:


Lisätietoja:

Ennakointiasiantuntija Hanna Kautiainen, Etelä-Savon ELY-keskus, hanna.kautiainen(at)ely-keskus.fi, p. 029 502 4049

Ennakointiasiantuntija Anne Kokkonen, Etelä-Savon ELY-keskus, anne.kokkonen(at)ely-keskus.fi, p. 029 502 4040


Alueellista tietoa