Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä siirrytään kesänopeusrajoituksiin (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi 2012-2013 päättyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä tällä viikolla. Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan tiistaina 9.4. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään keskiviikkona 10.4.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 km:stä 100 km:iin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Seuraavilla tieosuuksilla 80 km/h nopeusrajoitus jää voimaan tietöiden    takia:

                       -  valtatiellä 8 välillä Lintuvuori-Stormossen
                      -  kantatiellä 66 välillä Kuortane-Ruona

Ajonopeus olosuhteiden mukaan

Kevään aikana saattaa vielä esiintyä lumi- tai räntäsateita ja aamuliukkautta, kun märät tienkohdat jäätyvät yöpakkasten aikana. Vaikka talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa olosuhteiden mukaiseksi. Turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin merkittyä rajoitusta alempi.  

Lisätietoja:

  • Kjell Lind
    Liikenneturvallisuusasiantuntija
    Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
    Puh. 0295 027 734

Alueellista tietoa