Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Ennätysmäärä haki valtakunnallista ympäristötietoisuuden edistämiseen tarkoitettua avustusta (ELY-keskus)

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt ympäristöministeriön harkinnanvaraista valtionavustusta 19:lle valtakunnallisesti merkittävälle ympäristökasvatus- ja valistushankkeelle. Yhteensä avustuksia jaettiin 250 000 euroa. Tukea saivat monenlaiset hakijat pienistä yhdistyksistä kaupunkeihin ja valtakunnallisiin järjestöihin.

Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli 61, joka on huomattavasti edellisvuosia enemmän. Myös haettu avustusmäärä oli suurempi kuin koskaan aiemmin eli lähes 1,5 miljoonaa euroa.
– Moni hyväkin hanke jää vaille rahoitusta, ja rahoitusta saavillekin hankkeille myönnetyt summat ovat huomattavasti haettua pienempiä, kertoo kehittämispäällikkö Anna-Liisa Kiiskinen.

Hankkeilla edistetään ympäristötietoisuutta monella eri tavalla

Tänä vuonna hankkeilla tuetaan muun muassa erityislasten ympäristökasvatusta, lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatusta ja ulkona oppimista sekä lähiruokapiirejä arjen ympäristökasvattajina. Kasvattajien tueksi kehitetään kestävän kehityksen oppimispolku ja jatketaan yhtenäisen materiaalipankin rakentamista. Opiskelijoille laaditaan yhtenäinen opinto-opas kaikista ympäristöalan koulutuksista, kunnille opas kestävään elektroniikkaan.

ELY-keskuksia koskevan asetuksen nojalla ympäristökasvatuksen valtakunnalliset koordinointi- ja asiantuntijatehtävät hoidetaan Keski-Suomen ELY-keskuksessa. Tehtävä sisältää ympäristökasvatuksen ja -valistuksen valtakunnalliset hankeavustukset.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anna-Liisa Kiiskinen, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 664, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa