Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Energiakylä palkittiin Parhaat käytännöt 2014 -kilpailussa (Pohjanmaan ELY-keskus)

Vuoden 2014 parhaat teot elinvoimaisen ja viihtyisän maaseudun puolesta on valittu. Voittajat ovat edistäneet yrittäjyyttä, kulttuuria, asumisviihtyvyyttä ja energiaomavaraisuutta maaseudulla. Lahden Sibeliustalolla 29.10. järjestetyssä Maaseutugaalassa parhaista maaseudun kehittämishankkeista palkittiin Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Ilomantsin kunta, Vaasan yliopiston Levón-instituutti, HaiArt ry ja osuuskunta Yrttiaika. Palkitut oivallukset ovat parhaita käytäntöjä, jotka levitessään ovat hyödyksi myös muualla.

Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama ja Vaasan yliopiston Levón-instituutin toteuttama hanke "Energiakylä - kylien kehittäminen kohti energiaomavaraisuutta Pohjanmaan maakunnissa" nousi voittoon Ympäristö ja ilmasto -kilpailusarjassa.Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti:

Hanke kehitti uusia bioenergiaratkaisuja energiaomavaraisuuden parantamiseksi. Energiahuollon perustaminen tulevaisuudessa alueen omiin uusiutuviin energialähteisiin on monia kauaskantoisia hyötyjä rakentava periaate. Aluetalouden tukemiseksi kiinnitettiin huomiota energian käyttöön ja mahdollisten säästökohteiden löytämiseen. Samalla kohennettiin ympäristön tilaa ja levitettiin tietoa kestävän energiahuollon mahdollisuuksista. Uudenlaisella ajattelulla mallinnettiin erinomaisesti energiakylää, ja mallin siirrettävyys on ensiluokkainen.

Lue lisää:


Alueellista tietoa