Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

ELY-keskusten työllisyyskatsaukset uudessa paikassa (Uudenmaan ELY-keskus)

Työllisyyskatsaus on uudistunut. Kaikkien ELY-alueiden työllisyyskatsaukset on nyt keskitetty samaan paikkaan. Käyttäjä voi tutkia haluamansa alueen katsausta valitsemalla sen ohjelman yläreunan pudotusvalikosta. Katsauksen tietomäärää on lisätty. Siitä selviää aiempaa tarkemmin työttömyyden jakautuminen esimerkiksi sukupuolen ja ikäryhmän tai koulutusasteen ja ammattiryhmän mukaan. Tietoa on myös maahanmuuttajien työttömyydestä ja pitkäaikaistyöttömyydestä. Tietoihin pääsee tarkastelemaan Työttömät työnhakijat – valikon kautta.

Työllisyyskatsauksen ulkonäkö on muuttunut. Mukana on nyt aiempaa enemmän grafiikkaa kuvien ja taulukoiden muodossa. Katsauksen käyttäminen on kätevää: katsauksen lukuja voi siirtää Exceliin ja katsauksen voi tulostaa sivulta pdf-muodossa.

Uudistuksen myötä kaikilla ELY-keskusten työllisyyskatsauksilla on yhteinen graafinen ilme. Tärkeää on myös, että jatkossa kaikki työllisyyskatsaukset löytyvät samasta paikasta.

Uudenmaan työllisyyskatsauksesta ei jatkossa toimiteta erillistä pdf-versiota. Katsaus löytyy ja on tulostettavissa osoitteesta: www.temtyollisyyskatsaus.fi

Saat tästä lähtien tiedon uusimman katsauksen ilmestymisestä tilaamalla Uudenmaan ELY-keskuksen tiedotteet. Pääset tilaamaan tiedotteita Uudenmaan ELY-keskuksen sivuilta. Ajankohtaista/Tiedotteet/Tilaa tiedotteita.

Vanhoja työllisyyskatsauksia pääsee lukemaan tämän linkin kautta.

 

 

Tammikuussa 97 745 työtöntä työnhakijaa

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli tammikuun lopussa yhteensä 97 745 työtöntä työnhakijaa. Se on 6 549 (7 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,7 %. 

Nuorisotyöttömyys oli tammikuussa lähes viime vuoden tasolla. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli ainoastaan 51 enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli 12,3 %. Yli vuoden työttömänä olleiden (pitkäaikaistyöttömät) määrä jatkaa kasvuaan. Pitkäaikaistyöttömiä oli tammikuun lopussa 37 998.

Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta oli 26,9 %. Ulkomaalaisten työttömyys kasvoi viime vuoden tammikuusta 7 %.

Korkeasti koulutettujen (alempi korkeakouluaste, ylempi korkeakouluaste ja tutkijakoulutusaste) osuus työttömistä työnhakijoista oli tammikuun lopussa 20 %.

Seuraavissa ammateissa oli tammikuussa eniten työttömiä: ei ammattia tai ammatti ei tiedossa (14 883), myyjät (3 496), yleissihteerit (2 857) sekä mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijat (2 462).

Uusia avoimia työpaikkoja oli edelleen runsaasti, 18 252.

Paljon avoimia työpaikkoja oli seuraavissa ammateissa: myyntiedustajat (1 959), myyjät (1 418), muualla luokittelemattomat työntekijät (663) sekä sähkötekniikan erityisasiantuntijat (591).

Uudenmaan kuntaluvut tammikuu 2016 pdf. (80 kt)

Työllisyyskatsaus on kokonaisuudessaan sivulla: http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/uusimaa.aspx

 

Lisätietoja:
tutkija Jouni Nupponen, jouni.nupponen(at)ely-keskus.fi, 0295 021 117

 


Alueellista tietoa