Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

ELY-keskus tarkasti jätekuljetuksia yhteistyössä poliisin kanssa (Kaakkois-Suomen)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus tarkasti tien päällä jätekuljetuksia viikon ajan yhteistyössä Kaakkois-Suomen poliisin kanssa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Tavanomaisen raskaan liikenteen valvontakampanjan yhteydessä jätekuljetusajoneuvoilta tarkistettiin kuljetuksissa vaaditut asiakirjat. Asiakirjoista pitää käydä ilmi muun muassa onko yritys rekisteröitynyt jätteen kuljettajaksi ja mitä jätettä kuorma sisältää. Lisäksi asiakirjat kertovat, mistä jäte on tulossa ja minne se on menossa, näin kuorma ei päädy asiattomaan paikkaan.

Kenen tulee kuulua jätehuoltorekisteriin?

Jätelain mukaan jokaisen ammattimaisesti jätettä kuljettavan tai välittävän toimijan on tehtävä hakemus toiminnan hyväksymiseksi ELY-keskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin. Rekisteröityminen päivitetään kolmen vuoden välein.

ELY-keskus tarkistaa rekisteröitymisen yhteydessä pätevyyden ammattimaiseen liikennöintiin ja kaluston sopivuuden erilaisten jätteiden kuljettamiseen. Hyväksyessään hakemuksen ELY-keskus antaa samalla ohjeita jätteiden turvalliseen kuljettamiseen.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella on tällä hetkellä n. 170 rekisteröitynyttä kuljetusyritystä.

Kampanja yllätti

Mukana olleiden ELY-keskusten tarkastajien mukaan tilanne liikenteessä oli myönteinen. Kuljettajat olivat hyvin tietoisia rekisteröitymisvelvoitteesta, tosin pientä lipsumista oli rekisteröitymisotteiden pitämisestä autoissa. Puutteista huomautetaan yrittäjiä myöhemmin.

ELY-keskus muistuttaa, että esimerkiksi rakennusyritys, joka saneeraa tai purkaa kokonaisia rakennuksia ja kuljettaa näistä syntyneitä jätteitä, on velvollinen rekisteröitymään jätteen kuljettajaksi.

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Ylitarkastaja Jukka Nevalainen
p. 0295 029 101 tai
e-mail jukka.nevalainen(at)ely-keskus.fi .

Linkki

Jätteiden kuljetus ja keräys Suomen sisällä (ymparisto.fi)


Alueellista tietoa