Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

ELY-keskus hankkii 19 Virtain alueella ajettavaa linja-autovuoroa (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut joukkoliikennettä Virroilta eri suuntiin ajalle 6.6.2016– 3.6.2017. Vuoroja hankitaan Virroilta niin Kihniön, Parkanon ja Kankaanpään kuin Ruoveden ja Oriveden sekä Ähtärin suuntiin. Hankittavia vuoroja on kaikkiaan 19. Osa vuoroista on vain kesäaikana ajettavia ja osaa liikennöidään koulupäivisin. Muutosta aiempaan on muun muassa sikäli, että kesäaikana välillä Virrat-Kihniö ajetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Virroilla asiointiaikaa jää vajaa kolme tuntia. Kihniössä on vaihtoyhteys Parkanoon ja Parkanosta.

Virrat-Ähtäri ja kesäajan Virrat-Kihniö välin vuoroja liikennöi Ykspetäjä Oy. Kankaanpää-Virrat väliä koulupäivisin puolestaan liikennöi A. Lamminmäki Oy. Kesäaikana Orivesi-Ruovesi-Virrat välillä ajaa Jokilaakson Tilausliikenne Oy. Orivesi-Ruovesi-Virrat vuoroparia liikennöi lauantaisin Tokeen Liikenne Oy.

Virroilta on Väinö Paunu Oy:llä myös reittiliikenneluvalla ja siirtymäajan liikennöintisopimuksella olevaa liikennettä Tampereen ja Helsingin suuntiin. Linja-autoliikenne O A Aho Oy:llä on reittiliikenneluvalla kahtena päivänä viikossa Kokkolasta tuleva vuoro Tampereen kautta Helsinkiin.

Virroilta Kurun ja Tampereen suuntaan on lisäksi Tampereen joukkoliikenteen kilpailuttamaa liikennettä, jonka ELY-keskus rahoittaa välillä Virrat-Kuru. Tämän liikenteen ajaa Länsi-linjat Oy.

Heikennyksen liikennöintiin aiheuttaa kesäkuun alussa Pori-Parkano-Virrat-Jyväskylä väliltä poistuva yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Näin pitkämatkaisen liikenteen rahoittamiseen ELY-keskuksella ei ole mahdollisuutta vähäisten määrärahojen vuoksi. Yleensä maakuntakeskusten välinen liikenne on markkinaehtoista liikennettä reittiliikenneluvilla.

Lisätietoja:

  • Joukkoliikenneasiantuntija Seija Siitonen, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 0295 036 295, [email protected]      

Alueellista tietoa