Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Ei sinilevähavaintoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella (Pohjalaismaakunnat)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen havaintopaikoilla ei ole vielä havaittu sinilevää. Viime päivien lämmin sää on nostanut nopeasti pintavesien lämpötiloja, ja ne ovat nyt lähellä ajankohdalle tyypillisiä lukemia. Esimerkiksi Lappajärven ja Hinjärven lämpötilat ovat nousseet 16 asteeseen.

Levähavainnot tallennetaan kaikille avoimeen Järvi-meriwikiin (www.jarviwiki.fi). Valtakunnalliseen sinileväseurantaan voi kuka tahansa osallistua kesän aikana perustamalla Järvi-meriwikiin oman havaintopaikan tai tallentamalla yksittäisiä levähavaintoja. Havaintolähetti-verkkosovelluksen avulla havaintojen tallentaminen onnistuu helposti myös älypuhelimella. Seuranta jatkuu läpi kesän aina syyskuun loppuun asti, ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa tilanteesta torstaisin.

Sinileväkukintoja esiintyy alueellamme tavallisesti heinä-elokuussa vesien lämmettyä. Lämmin sää lisää sinileväkukintojen todennäköisyyttä. Osa sinilevälajeista pystyy tuottamaan myrkyllisiä yhdisteitä ja runsaisiin sinileväesiintymiin tuleekin aina suhtautua varauksella.

Lisätietoja:

  • Leväseurantapuhelin 0295 027 990

Alueellista tietoa