Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Avustukset rakennusperinnön hoitoon haettavana (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus myöntää valtion harkinnanvaraisia avustuksia rakennusperinnön hoitoon Pirkanmaan alueelle.

Avustusta voidaan hakea sellaisiin kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ns. entistäviin korjauksiin, joilla säilytetään rakennuksen ja niiden välittömän ympäristön kulttuurihistoriallisia arvoja sekä säilyttämisen edellyttämiin selvityksiin.

Avustusta myönnetään ensisijaisesti rakennuksen ulkovaipan korjauksiin, kuten vesikaton, perustusten ja ulkoseinien lahovaurioiden korjauksiin. Ulko-ovien ja ikkunoiden korjauksiin avustusta voidaan Pirkanmaalla myöntää vain perustellusta syystä määrärahojen puitteissa. Korjauksissa edellytetään, että rakennuksen alkuperäinen luonne ja historiallinen aitous säilyvät, jolloin työt tulee tehdä perinteisillä materiaaleilla ja rakentamisajankohdan mukaisilla työtavoilla. Rakennusosien, mm. ovien ja ikkunoiden uusimista ei avusteta.

Avustusta voidaan myöntää yksityiselle omistajalle, rakennusperinnön hoitoa edistävälle yhteisölle, sekä mm. myös kunnalle sen suorittamiin rakennussuojelukorvauksiin ja kohteen hankkimiseksi kunnalle ellei suojelua muuten voida turvata. Vuonna 2013 avustuksia myönnettiin Pirkanmaalla 25 kohteelle yhteensä 96 000 euroa.

Hakemukset 31.10.2013 mennessä

Pirkanmaan alueelta hakemukset osoitetaan Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 31.10.2013 mennessä käyttäen ensisijaisesti sähköistä hakulomaketta. Hakemuskaavakkeita on myös saatavissa Pirkanmaan ELY -keskuksesta, Yliopistonkatu 38, Tampere (neuvonta).

Avustuksia myönnetään edellyttäen, että eduskunta osoittaa vuoden 2014 valtion talousarviossa tähän varoja. Tarkempia tietoja avustusten myöntämisen edellytyksistä saa Pirkanmaan ELY-keskuksesta, ympäristöministeriöstä tai alla olevista linkeistä.

Lisätietoja:

  • Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ylitarkastaja Leena Lusa, puh. 0295 036 000, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi tai kirjaamo, puh. 0295 036 000, PL 297, 33101 Tampere, kirjaamo.pirkanmaa(at)ely-keskus.fi
  • Ympäristöministeriö, Kasarmikatu 25 (kirjaamo Fabianinkatu 6 A), PL 35, 00023 Valtioneuvosto, puhelin 020 690 160, kirjaamo.ym(at)ymparisto.fi

Kuvassa näkyy Tampereella Pyynikinrinteen valtakunnallisesti arvokkaalla alueella sijaitsevia rakennuksia, joiden ulkovaipan, katon ja ulkoseinien korjauksiin on aiempina vuosina myönnetty valtion rakennusperinnön hoitoavustusta.


Alueellista tietoa