Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Karjalassa 12 100 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli elokuun lopussa 12 100 työtöntä työnhakijaa; 145 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Heinäkuun lopusta työttömien työnhakijoiden määrä vähentyi 1 692 henkilöä.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa elokuun lopussa edelleen maan korkein, 16,4 %. Vuosi sitten osuus oli 16,2 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli elokuussa 13,0 %.  Vuosi sitten työttömien osuus koko maassa oli 13,2 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

Kotoutumiskoulutuksen uudet suunnat

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta on Pohjois-Karjalassa vuoden 2016 aikana hyvin tarjolla. Koulutuksessa on otettu käyttöön uudet toteutusmallit, koulutuksen sisältöjä on muokattu entistäkin työelämälähtöisemmäksi ja opiskelijoiden ammatillista osaamista kehittäväksi. Lisäksi koulutustarjontaan on tulossa mukaan verkko-opintoina toteutettava kotoutumiskoulutus, näin myös esimerkiksi haasteellisten liikenneyhteyksien päässä asuvien koulutukseen pääsy helpottuu ja koulutusten toteuttamisessa voidaan helpommin tehdä alueiden välistä yhteistyötä.

Lisätietoja

Työvoimapalveluasiantuntija Annukka Kähärä, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, puh. 0295 026 066, annukka.kahara(at)ely-keskus.fi


Päivitetty