Hyppää sisältöön
Navigointivalikko
Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Yritystoiminta-aiheiset tiedotteet

Sisälletyt portletit
Tiedotteita
null ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittä-misavustuksen koronarahoitushaku päättyy maanantaina 8.6. kello 16:15. Saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti (Pohjois-Karjala)

ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku päättyy maanantaina 8.6. kello 16:15. Saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti (Pohjois-Karjala)

ELY-keskuksiin on 31.5. mennessä saapunut hakemuksia yhteensä n. 28 600 kpl (n. 843 milj.€).  Tästä määrästä on käsitelty yli puolet (56 %) ja myönteisiä päätöksiä on 11 600 kpl (n. 139 milj €). Toimialoittain eniten myönteisiä päätöksiä on tehty kaupan alan (18%), ravitsemus- ja majoitusalan (16 %) sekä liikenne- ja logistiikka-alan (14 %) yrityksille.

ELY-keskuksen ja Business Finlandin korona-avustusten haku päättyy 8.6.2020

Työ- ja elinkeinoministeriö uutisoi 1.6., että kun uusi kustannustuki otetaan käyttöön, suljetaan Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset, joita ne tällä hetkellä myöntävät yrityksille koronatilanteen vuoksi.

ELY-keskusten yrityksille myöntämä koronarahoitus päättyy siten viikon päästä maanantaina 8.6 klo 16.15. Siihen saakka yritykset voivat hakea koronarahoitusta tilanneanalyysiin tai kehittämistoimenpiteisiin.

ELY-keskukset käsittelevät hakemukset, jotka ovat tulleet ennen haun päättymistä. Käsittelyaika on tällä hetkellä noin 40 päivää. Hakemusten käsittelyyn rekrytoidaan lisäkäsittelijöitä ELY-keskuksiin.

Valtiokonttori tiedottaa yritysten kustannustuesta kotisivuillaan ja some-kanavissaan, kun lait on hyväksytty ja yksityiskohdat ovat tarkentuneet.

ELY-keskusten tarjoama normaali yrityksen kehittämisavustus on koronatukien haun sulkeutumisen jälkeen käytettävissä entiseen tapaan. Lisäksi käytettävissä ovat yritysten kehittämispalvelut, joiden osalta ovat voimassa normaalia merkittävästi edullisemmat yritysten omavastuuosuudet.

Maaseudun ja kalatalouden koronatukien haku jatkuu

ELY-keskusten myöntämät maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yritysten koronatuet ovat haettavissa edelleen.

Pohjois-Karjalan tilanne koronarahoituksessa 29.5.2020

Pohjois-Karjalaan ELY-keskukseen on tullut koronatukeen 806 hakemusta, joista myönteisiä päätöksiä on 481. Myönteisiin päätöksiin on sidottu noin 6,5 miljoonaa euroa.

Sellaisten yritysten, joiden liiketoiminta on kärsinyt koronaepidemiasta ja joilla on selkeä suunnitelma liiketoimintansa kehittämisestä, kannattaa hakea ELY-keskuksen koronarahoitusta niin kauan kuin se on mahdollista. Kehittämishankehakemuksen voi jättää, vaikka yrityksellä olisi tuore päätös tilanneanalyysistä.

Lisätietoja yritysten koronarahoituksesta:

 

Lisätietoja: Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Tapio Kinnunen, puh. +358 295 026 063, tapio.kinnunen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa