Yhteistyössä

Parempi työelämä!

Valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke

 

Seuraa meitä somessa!

Instagram-logoLinkedIn logo   YouTube logo

 

Tilaa uutiskirje!

Tilaa nyt Parempi työelämä! -hankkeen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Näin saat kerran kuukaudessa tuoretta tietoa työelämän kehittämisestä Suomessa sekä menovinkit tapahtumistamme.

Parempi työelämä = parempi elämä

 

 

Yhteistyössä

 

Työelämäfoorumi 2024 järjestetään marraskuussa! 

 

Työelämäfoorumi 2024 logo

 

 

Suomi -toimintakykyinen maa ja kansa

Meidän #LupausSuomelle on edistää omalta osaltamme työikäisten toimintakyvyn vahvistamista ja ylläpitoa Suomessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi aiheen sisällyttämistä mukaan työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta käytäviin keskusteluihin.

Suomi toimintakykyinen maa ja kansa logo

Ajankohtaista

 

Digio on täällä!

Kuvituskuva jossa digilaite ja teksti: Digio -hanke tarjoaa  mikrokoulutuksia ja työpajoja  pk-yritysten ja järjestöjen  digitaitojen ja digimyönteisyyden  tukemiseen.Valtakunnallinen työelämän kehittämishanke Digio vastaa yritysten ja järjestöjen tuottavuuden edistämisen kehitystarpeisiin digitaalisen ja älykkään teknologian hyödyntämisessä tarjoamalla tukea sekä osaamisen kehittämistä ja digimyönteisyyttä.

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää organisaatioiden digitalisaatiota, tuottavuutta ja henkilöstön hyvinvointia käytännön tasolla. Tavoitteena on tarjota konkreettisia ratkaisuja ja työkaluja, jotka auttavat organisaatioita hyödyntämään digitaalisia teknologioita ja innovaatioita tehokkaasti.

Digio tarjoaa mikrokoulutuksia ja työpajoja liittyen digitalisaation hyödyntämiseen pk-yritysten ja järjestöjen toiminnassa.

Koulutussarjojen teemat ovat:

1) Digistä hyvinvointia
2) Uusien asiakkaiden hankinnan digitaaliset mahdollisuudet
3) Digitaalisen kaupankäynnin työkalut kuntoon
4) Asiakassuhteiden ylläpito ja digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen


Koulutukset ovat avoimia mikro- ja pk-yritysten henkilöstölle ja yrittäjille sekä järjestöjen henkilöstölle ympäri Suomen. Koulutukset ovat maksuttomia ja tapahtuvat Microsoft Teamsin välityksellä. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista ennakkoon.

Kaikki tulevat koulutukset julkaistaan hankkeen verkkosivuilla, josta pääset helposti ilmoittautumaan sinulle sopiviin koulutuksiin. Lisää tietoa hankkeen verkkosivuilta tai laittamalla sähköpostia [email protected]

Hankkeen toteuttaa Turun ammattikorkeakoulu.

Lue lisää painike

 

Valtakunnalliset työelämän kehittämisen hankkeet saivat laumaansa uuden jäsenen - tervetuloa DigiPaikka -hanke! 

Kuvituskuva jossa robottikoira ja tekstiä: Laumamme  kasvaa! DigiPaikka -hanke  aloitti etä- ja paikkariippumattoman työn kehittämisen yrityksissä.

Elämme suurinta työelämän muutosta vuosikymmeniin. Digitalisoituminen sekä etä- ja paikkariippumaton työ muokkaavat uusiksi työn organisoitumisen muotoja sekä työnteon paikkaa ja tapoja. Onnistuminen muutoksessa edellyttää organisaatioilta ja työntekijöiltä uudenlaisia toimintatapoja, käytänteitä ja osaamisia.

DigiPaikka -hanke vastaa tähän haasteeseen tarjoamalla tarvittavaa johtamis- ja digiosaamista, digitaalisten työkalujen kokeiluja sekä auttamalla organisaatioita hyödyntämään digitaalista työympäristöä tehokkaammin. 

Hanke tukee mikro- ja pk-yrityksiä sekä yhdistyksiä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisessä sekä lisää organisaatioiden valmiuksia muutoksiin.

Lähde mukaan kehittämään omaa ja organisaatiosi digikyvykkyyttä sekä etätyön koordinaatiota DigiPaikka hankkeessa

Lue lisää painike

 

Etsintäkuulutus!

Kuvassa robotti koira varastolla ja teksti:  Haussa sisälogistiikkayrityksiä kehittämään digitaitojaan! Onko verkostoissasi alle 100 henkilön sisälogistiikan pienyrityksiä Päijät-Hämeestä, Etelä-Karjalasta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta, jotka haluavat parantaa yrityksen työhyvinvointia ja tuottavuutta digiosaamista kehittämällä ja vieläpä maksutta?! Nyt olisi loistava tilaisuus ilmoittautua mukaan valtakunnalliseen ESR+ kehittämishankkeeseen! 

LogDigiS -hankkeessa edistetään pienyritysten digiosaamista mm. lähtökartoituksen, yrityskohtaisen suunnitelman ja konkreettisten työkalujen avulla. Lue lisää mahdollisuudesta ja vinkkaa sekä linkkaa eteenpäin. Duunataan yhdessä parempi arki!

Lue lisää painike

Hankehakijat ovat olleet aktiivisesti liikkeellä

Kuva jossa ihminen jolla on hain pää ja puhekupla, jossa teksti: Hyvä pöhinä hankelammikolla! ja erillinen teksti: 84 hankehakemusta  valtakunnalliseen työelämän kehittämiseen. Hyvä te! Hankehai, Eurajärvi"Tuottavuutta ja työhyvinvointia yksityisen palvelusektorin työpaikoilla" -hankerahoitushakuun jätettiin 84 hakemusta, yhteensä 31 hankekokonaisuutta! 

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa hakemusten arvioinnin yhteistyössä teeman ohjaavien ministeriöiden (STM ja TEM) kanssa. Hankevalinnat pyritään tekemään kesäkuuhun mennessä.

Työelämän kehittäminen -teeman seuraava valtakunnallinen hankehaku avautunee loppuvuodesta 2024 – seuraathan siis rakennerahastot.fi -sivustoa.

Meno työelämän kehittämisen parissa senkun kiihty ja siihen me sanomme että BRING IT ON! Duunataan yhdessä parempi arki.

Digitalisaatiolla työhyvinvointia Suomeen!

Kuvassa robottikoira varastorakennuksessa ja teksti: Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin: Digiyritysneuvonta ja  LogDigiS ja innostu!  Robottikoira, Bittiavaruus

Valtakunnalliset työelämän kehittämishankkeet aloittavat organisaatioiden työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisen digitalisaation ja teknologian avulla. Luvassa on uusia kehittämistoimenpiteitä useille eri toimialoille!

Esittelemme verkkosivuillamme rakennerahasto-ohjelmasta rahoitettavat valtakunnalliset kehittämishankkeet. Tutustu jo käynnissä oleviin hankkeisiin: Digiyritysneuvonta ja LogDigiS ja innostu! 

 

Lue lisää painike

 

 

 

Tulevia tapahtumia

Paremman työelämän jäljillä – virtuaalinen verkkokeskustelusarja jatkuu 22.5. 

Mainoskuva Paremman työelämän jäljillä verkkokeskustelusarjan toisesta jaksosta: Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?Ei oo helppoo! Välillä duuni saa kehräämään tyytyväisyydestä, toisinaan se silittää vastakarvaan. Nyt nostetaan kissa työpöydälle. Virtuaalinen keskustelusarja Paremman työelämän jäljillä tuo työelämän puhuttavimmat aiheet asiantuntijoiden ruodittavaksi. Kaikille avoimissa Teams-sessioissa on luvassa näkemystä, kokemusta ja kulmahammasta.

Keskustelusarjan toisessa jaksossa,Konttorirotan kohtalonhetket  korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?, keskustellaan ihmisen ja teknologian välisistä tulevaisuuden skenaarioista.

Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan työyhteisötaitoja useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla.

Lue lisää painike

 

 

Oikopolut

Tule mukaan verkostoomme – seuraava tapaaminen 26.4. 

Kuvituskuva kahvikupista

Pannu kuumana -verkostomme on suunnattu työelämän kehittämisestä innostuneille ja sen tavoitteena on saada arjen työelämän ääntä esille.

Toivomme, että tulet mukaan avoimin mielin keskustelemaan ja kehittämään kanssamme maailman parasta työelämää. Ota siis kupponen kahvia mukaasi ja tule linjoille.

 

 

Blogit

 

Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? – viisi työelämän parhainta käytännettä muualta Euroopasta

Parempi työelämä! -hankkeen yksi tavoitteista on hankeaikana löytää ja tunnistaa työelämää kehittäviä käytänteitä niin Suomesta kuin muistakin maista. Hyvien käytänteiden tunnistaminen ja levittäminen osaksi suomalaista työelämää on tärkeä tavoite, jonka avulla voidaan hyödyntää ESR+rahoitustakin tehokkaammin.

Koordinaatiohankkeemme on tavannut työelämän edustajia mm. Saksasta, Hollannista, Sveitsistä, Ruotsista ja Islannista. Yhteisenä havaintona näistä ensimmäisistä kohtaamisista haluan kuitenkin nostaa esiin, että suomalaisessa työelämässä on moni asia paljon positiivisemmin kuin me itse aina ymmärrämmekään. Tulevaisuudessa tulenkin kirjoittamaan tänne blogiin myös niistä suomalaisista työelämän käytänteistä, joita muut kadehtivat meiltä! Mutta sitä ennen tutustutaanpa viiteen positiiviseen työelämän käytänteeseen, joihin me voisimme Suomessakin kiinnittää enemmän huomiota, tai jopa kokeilla ottaa käyttöön:

Kuvassa myyrä joka puhekuplassa kysyy: Muu maa mansikka? ja lueteltuina maat: Islanti, Ruotsi, Sveitsi, Hollanti ja Saksa

 

  1. Työpaikkojen monikulttuurisuus on tärkeä ja tavoiteltu arvo (Saksa)
  2. Oppisopimuskoulutus innostaa nuoria työelämään (Sveitsi)
  3. Yhteisöllisyydelle ja vuorovaikutukselle varataan työaikaa (Ruotsi)
  4. Työtä tehdään myös ilman koulutusta osaavan työparin kanssa (Islanti)
  5. Työ ei tarvitse aina esimiestä, tiimikin voi riittää (Hollanti)

 

Bloggaajana projektipäällikkö Henna Kymäläinen

 

Lue lisää painike

 

 

Miksi pienten ja keskisuurten yritysten kannattaa olla mukana ESR+ työelämän kehittämisen hankkeissa?
 

Tiesitkö sinä, että suomalaisista yrityksistä 93% on alle 10 hengen yrityksiä joista yksinyrittäjiä on jopa noin 72%(Tilastokeskus)? Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä arjen todellisuus on usein se, että resursseja on perustoiminnan laadukkaaseen pyörittämiseen, mutta laajemmalle kehittämistyölle ei jää aikaa. ESR+ kehittämishanke ei tästä syystä aina herätä yrityskentässä innostusta. Hanketyö saatetaan nähdä yrityksen näkökulmasta ylimääräisenä ja irrallisena lisäkuormana, jonka hyödyt jäävät epäselviksi.

Kuvassa supernainen ja teksti: Kerromme mikä on ESR+ työelämän kehittämishankkeen supervoimaaESR+ työelämän kehittämisen hankkeet tarjoavat kuitenkin pienille ja keskisuurille yrityksille ainutlaatuisia mahdollisuuksia kehittää toimintaansa pienellä panoksella vaikuttavasti. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää pysähtyä teeman äärelle jo hankkeen alkumetreillä ja pohtia, miten hankkeen toimenpiteistä viestitään kohdeyrityksille selkeästi ja innostaen. Kerromme blogitekstissä kolme ESR+ työelämän kehittämishankkeen supervoimaa, joista hanketoteuttajien kannattaa kertoa kohdeyrityksilleen.

Bloggaajana projektikoordinaattori Tiina Lindström. Vinkkejä sisältöön antoivat Pohjoiskarjalan ja Lapin Kauppakamarit ja Strategista kasvua muutoksessa - ESR+ -hanke.

 

Lue lisää painike

 

 

Aikaa ja huolenpitoa – Hoivakehityksen työhyvinvointiresepti  
 

Kuvituskuva muurahaisista ja teksti: Voiko ja saako työyhteisössä olla onnellinen?olla Sosiaali- ja terveydenhuollon alalla myllertää. Hyvinvointialueiden rakenteita vielä peruskorjataan ja rakennetaan. Olemassa olevaa toimintaa pyritään tehostamaan ja alaa vaivaa samaan aikaan kova, suoranaisesti huutava, työvoimapula. Haasteet heijastuvat myös alan yksityisiin toimijoihin.

Pieksämäellä, Savon sydämessä, Hoivakehitys Oy:ssa on kuitenkin onnistuttu tavoittamaan onnellisuus yhdessä. Verkostokoordinaattorimme Tiina ”Tintti” Lintunen kävi tammikuisena pakkaspäivänä tutustumassa Hoivakehityksen toimintaan ja pääsi kuulemaan toimitusjohtaja Mika Lemettiseltä, talousjohtaja Arja Kauppiselta ja työvuorossa olevilta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta, miten tämä tehtiin. 

Käy lukemassa Hoivakehityksen työhyvinvointiresepti Tintin blogikirjoituksesta.

 

Lue lisää painike

 

 

Hakuklinikka ja hakusparraukset saivat loistavan vastaanoton!

 

Kuvassa muurahaisen kuva ja teksti: hakuklinikkaan ja hankesparrauksiin osallistuneille! Työmuurahainen, TornioMoni teistä onkin jo varmasti törmännyt tietoon avoinna olevasta valtakunnallisesta työelämän kehittämisen rahoituksesta. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen yksityisen palvelusektorin työpaikoilla -haku on avoinna helmikuun loppuun saakka.

Tukeaksemme rahoituksesta kiinnostuneita järjestimme tammikuussa sekä hakuklinikan, että hakusparrauksia tuleville hakijoille. Hakuklinikan ja hakusparrausten palaute oli erinomaista.  Asteikolla 1-5 osallistujat antoivat hakuklinikalle arvosanaksi 4,3 ja hakusparrauksille 4,8. Lue lisää osallistujien antamasta palautteesta ja siitä, miten hakuklinikat ja -sparraukset vastasivat hankehakijoiden tarpeisiin blogikirjoituksestamme.

Bloggaajana projektipäällikkö Henna Kymäläinen.

Lue lisää painike

 

 

Postilla välitetään pakettien lisäksi myös työntekijöistä
 

Postilla on pitkä historia sekä yrityksenä että monimuotoisena työyhteisönä. Se on perustettu vuonna 1638 ja tänään Postilla on töissä osaajia noin 80 eri kansalaisuudesta. Myös ikähaitari on laaja Postin työllistäessä jopa 4200 kausiapulaista ja kesätyöntekijää vuosittain.

Kuva kahdesta Postilla työskentelevästä henkilöstä työpaikallaan varastolla
Kuva: Posti Oyj

Alkuvuodesta 2023 Posti julkaisi Välitämme -markkinointivideon, joka herätti paljon mielenkiintoa ja keskustelua valtakunnallisesti. Sittemmin Posti pokkaili pitkin syksyä erilaisia palkintoja mm. T-Median Maine&Luottamus -tutkimuksessa Posti sai tunnustusta suurimmasta mainenoususta.

Korvanappiini oli tullut tieto, että Välitämme-kampanja on kuitenkin enemmän kuin pelkästään markkinointikonsepti. Kyseessä on organisaation läpileikkaava lupaus, jolla vaikutetaan yli kahdenkymmenentuhannen postilaisen työhyvinvointiin tulevina vuosina.

Halusin ehdottomasti kuulla lisää mistä Välitämme-lupauksessa on kyse ja istuimme joulun alla alas Postin yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Anna Stormin, vastuullisuuspäällikkö Terhi Uusitalon ja VP Talent & People Development johtajan Samuli Kivikkon kanssa.

Lue blogista miten Posti välittää työntekijöistään. 

Bloggaajana hankekoordinaattori Tiina Lindström

 

 

Päivitetty: 02.04.2024