Yhteistyössä

Parempi työelämä!

Valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke

 

Seuraa meitä somessa!

Instagram-logoLinkedIn logo   YouTube logo

 

Tilaa uutiskirje!

Tilaa nyt Parempi työelämä! -hankkeen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Näin saat kerran kuukaudessa tuoretta tietoa työelämän kehittämisestä Suomessa sekä menovinkit tapahtumistamme.

Parempi työelämä = parempi elämä

 

 

Yhteistyössä

 

Työelämäfoorumi 2024 järjestetään marraskuussa! 

 

Työelämäfoorumi 2024 logo

 

 

Suomi -toimintakykyinen maa ja kansa

Meidän #LupausSuomelle on edistää omalta osaltamme työikäisten toimintakyvyn vahvistamista ja ylläpitoa Suomessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi aiheen sisällyttämistä mukaan työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta käytäviin keskusteluihin.

Suomi toimintakykyinen maa ja kansa logo

Ajankohtaista

 

Hankekoordinaattorin rekrytointi

Kuvassa hevonen ja teksti: Rekrytointi-ilmoitus lähti  laukalle! Iso kiitos mielenkiinnostanne tehtävää kohtaan. Työhevonen, Laukaa.

Saimme aivan huikean määrän työhakemuksia avoimeen hankekoordinaattorin tehtävään. Vau, kiitos mielenkiinnostanne tehtävää kohtaan!

Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 184 kappaletta, joka tarkoittaa sitä, että hakemusten käsittely ja rekrytointiprosessi kestää hieman pidempään. Iso kiitos kärsivällisyydestänne. 

 

-Parempi työelämä! -tiimi

Digitalisaatiolla työhyvinvointia Suomeen!

Kuva jossa robottikoira ja teksti: "Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin: Digikyvykäs ja  LogDigiS ja innostu!  Robottikoira, Bittiavaruus

Valtakunnalliset työelämän kehittämishankkeet aloittavat organisaatioiden työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisen digitalisaation ja teknologian avulla. Luvassa on uusia kehittämistoimenpiteitä useille eri toimialoille!

Esittelemme verkkosivuillamme rakennerahasto-ohjelmasta rahoitettavat valtakunnalliset kehittämishankkeet. Tutustu jo käynnissä oleviin hankkeisiin: Digikyvykäs ja LogDigiS ja innostu! 

 

Lue lisää painike

 

 

 

Paremman työelämän jäljillä: ”Elefantti kahvihuoneessa - onko työyhteisötaidoilla enää merkitystä?” verkkokeskustelun videotallenne on julkaistu! 

 

Käy katsomassa tunnin mittainen keskustelu työyhteisön ja työkavereiden merkityksestä ELY-keskuksen YouTube-kanavalla. 

Kuva jossa elefantinkuva ja teksti: Työyhteisötaidoilla on väliä.Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan työyhteisötaitoja useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla. Keskustelemassa:

- Väitöskirjatutkija Ella Autti, Lapin yliopisto
- Kirjailija ja journalisti Mirja Hämäläinen
- Kokemusasiantuntija ja kouluttaja Paula Laurila
- Johtava asiantuntija Kaija Ojanperä, Työturvallisuuskeskuskatso video painike

 

Työelämän kehittäminen -teeman kehittämishankkeiden haku on käynnissä

Kuvituskuva, jossa rahakolikkopinojaValtakunnallisten ESR+ -kehittämishankkeiden hakuaika on 4.12.2023 - 29.2.2024. Haun teemana on "Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen yksityisen palvelusektorin työpaikoilla". Rahoitettavien hankkeiden tavoitteena on kasvattaa sekä tuottavuutta että työhyvinvointia yksityisen palvelusektorin mikro- ja pk-yrityksissä. Työhyvinvoinnin ja tuottavuuden samanaikaiseen kehittämiseen pyritään osallistavan organisaatiokulttuurin keinoin. 

Tutustu hakuun painike

 

 

Tulevia tapahtumia

 

Paremman työelämän jäljillä - virtuaalinen verkkokeskustelusarja jatkuu 22.5. 

 

Mainoskuva Paremman työelämän jäljillä verkkokeskustelusarjan toisesta jaksosta: Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?Ei oo helppoo! Välillä duuni saa kehräämään tyytyväisyydestä, toisinaan se silittää vastakarvaan. Nyt nostetaan kissa työpöydälle. Virtuaalinen keskustelusarja Paremman työelämän jäljillä tuo työelämän puhuttavimmat aiheet asiantuntijoiden ruodittavaksi. Kaikille avoimissa Teams-sessioissa on luvassa näkemystä, kokemusta ja kulmahammasta.

Keskustelusarjan toisessa jaksossa,Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?, keskustellaan ihmisen ja teknologian välisistä tulevaisuuden skenaarioista.

Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan työyhteisötaitoja useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla.

Lue lisää painike

 

 

Oikopolut

 

Tule mukaan verkostoomme - seuraava tapaaminen 28.3. 

Kuvituskuva kahvikupista

Pannu kuumana -verkostomme on suunnattu työelämän kehittämisestä innostuneille ja sen tavoitteena on saada arjen työelämän ääntä esille.

Toivomme, että tulet mukaan avoimin mielin keskustelemaan ja kehittämään kanssamme maailman parasta työelämää. Ota siis kupponen kahvia mukaasi ja tule linjoille.

 

 

Blogit

 

Aikaa ja huolenpitoa – Hoivakehityksen työhyvinvointiresepti  
 

Kuvituskuva muurahaisista ja teksti: Voiko ja saako työyhteisössä olla onnellinen?olla Sosiaali- ja terveydenhuollon alalla myllertää. Hyvinvointialueiden rakenteita vielä peruskorjataan ja rakennetaan. Olemassa olevaa toimintaa pyritään tehostamaan ja alaa vaivaa samaan aikaan kova, suoranaisesti huutava, työvoimapula. Haasteet heijastuvat myös alan yksityisiin toimijoihin.

Pieksämäellä, Savon sydämessä, Hoivakehitys Oy:ssa on kuitenkin onnistuttu tavoittamaan onnellisuus yhdessä. Verkostokoordinaattorimme Tiina ”Tintti” Lintunen kävi tammikuisena pakkaspäivänä tutustumassa Hoivakehityksen toimintaan ja pääsi kuulemaan toimitusjohtaja Mika Lemettiseltä, talousjohtaja Arja Kauppiselta ja työvuorossa olevilta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta, miten tämä tehtiin. 

Käy lukemassa Hoivakehityksen työhyvinvointiresepti Tintin blogikirjoituksesta.

 

Lue lisää painike

 

 

Hakuklinikka ja hakusparraukset saivat loistavan vastaanoton!

 

Kuvassa muurahaisen kuva ja teksti: hakuklinikkaan ja hankesparrauksiin osallistuneille! Työmuurahainen, TornioMoni teistä onkin jo varmasti törmännyt tietoon avoinna olevasta valtakunnallisesta työelämän kehittämisen rahoituksesta. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen yksityisen palvelusektorin työpaikoilla -haku on avoinna helmikuun loppuun saakka.

Tukeaksemme rahoituksesta kiinnostuneita järjestimme tammikuussa sekä hakuklinikan, että hakusparrauksia tuleville hakijoille. Hakuklinikan ja hakusparrausten palaute oli erinomaista.  Asteikolla 1-5 osallistujat antoivat hakuklinikalle arvosanaksi 4,3 ja hakusparrauksille 4,8. Lue lisää osallistujien antamasta palautteesta ja siitä, miten hakuklinikat ja -sparraukset vastasivat hankehakijoiden tarpeisiin blogikirjoituksestamme.

Bloggaajana projektipäällikkö Henna Kymäläinen.

Lue lisää painike

Postilla välitetään pakettien lisäksi myös työntekijöistä
 

Postilla on pitkä historia sekä yrityksenä että monimuotoisena työyhteisönä. Se on perustettu vuonna 1638 ja tänään Postilla on töissä osaajia noin 80 eri kansalaisuudesta. Myös ikähaitari on laaja Postin työllistäessä jopa 4200 kausiapulaista ja kesätyöntekijää vuosittain.

Kuva kahdesta Postilla työskentelevästä henkilöstä työpaikallaan varastolla
Kuva: Posti Oyj

Alkuvuodesta 2023 Posti julkaisi Välitämme -markkinointivideon, joka herätti paljon mielenkiintoa ja keskustelua valtakunnallisesti. Sittemmin Posti pokkaili pitkin syksyä erilaisia palkintoja mm. T-Median Maine&Luottamus -tutkimuksessa Posti sai tunnustusta suurimmasta mainenoususta.

Korvanappiini oli tullut tieto, että Välitämme-kampanja on kuitenkin enemmän kuin pelkästään markkinointikonsepti. Kyseessä on organisaation läpileikkaava lupaus, jolla vaikutetaan yli kahdenkymmenentuhannen postilaisen työhyvinvointiin tulevina vuosina.

Halusin ehdottomasti kuulla lisää mistä Välitämme-lupauksessa on kyse ja istuimme joulun alla alas Postin yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Anna Stormin, vastuullisuuspäällikkö Terhi Uusitalon ja VP Talent & People Development johtajan Samuli Kivikkon kanssa.

Lue blogista miten Posti välittää työntekijöistään. 

Bloggaajana hankekoordinaattori Tiina Lindström

 

 

kuvituskuva

Arvioinnin sietämätön vaikeus!

kukituskuva jossa on ihmisen kädet jotka pitelee onnistumismerkkiä
Kuva: Getty Images

Hankkeiden vaikutusten seurannasta ja arvioinnista on puhuttu vuosikausia, ja edelleen se näyttää tuottavan päänvaivaa niin rahoittaville tahoille kuin toteuttajillekin. Hankkeiden toteutumista on luonnollisesti seurattava ja varmistuttava siitä, että rahoitus käytetään siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty. Määrällisiä mittareita on kohtuullisen helppoa seurata, mutta toimenpiteiden todellisten vaikutusten laadullinen arviointi on hankalampaa.

Työelämän kehittämisen teemassa yksi tämän rahoituskauden tärkeimpiä tavoitteita onkin hankkeiden vaikuttavuuden arvioinnin kehittäminen. Miten arviointia sitten tulisi tehdä? Hankkeemme lähestyi asiaa tiedolla johtamisen ja helppokäyttöisyyden näkökulmasta.

Bloggaajana hankekoordinaattori Kirsi Salla

 

 

Päivitetty: 29.02.2024