Alueellista tietoa

Uutiset 2022

ELY-treffeillä tavattiin sidosryhmiä

Ihmiset katsovat lavalla esiintyvää bändiä.

Uudenmaan ELY-keskus järjesti vuosittaisen sidosryhmätilaisuutensa tiistaina 14.5.2024 Helsingin Musiikkitalossa. Kyseessä oli noin sadan hengen tapahtuma. Yhteisen iltapäivän aikana oli tilaisuus keskustella Uudenmaan ELY-keskuksen johdon ja asiantuntijoiden kanssa ELY-keskuksen kuulumisista. Tilaisuudessa kerrottiin myös elinkeino-. liikenne- ja ympäristövastuualueiden pinnalla olevista aiheista.

Ylijohtaja Petri Knaapinen kiteytti julkisen hallinnon alan suuria rakenneuudistuksia: ensin tehtiin Sote-uudistus, TE-palvelut 2024-uudistus astuu voimaan ensi vuonna ja seuraavaksi uudistetaan aluehallintoa – se on vaikutuksiltaan toivottavasti pienin, hän totesi.

Ylijohtaja painotti puheessaan kumppaneiden merkitystä ELY-keskuksen toiminnalle:

-  On hyvä, että tapaamme toisiamme.

Liikenne- ja infrastruktuuri vastuualueen johtajalla Päivi Nuutisella oli iloista kerrottavaa Uudenmaan ELY-keskuksen toiminta-alueen maanteiden päällystysohjelmasta: tänä vuonna päällystettävät kilometrit yli tuplaantuvat viime vuodesta. Uudenmaan ELY-keskus hoitaa liikenneasioita myös Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Myös Nuutinen korosti yhteistyön merkitystä. Liikenteen ja väylien suunnitelmia sekä erilaisia hankkeita toteutetaan paljolti yhdessä muun muassa kuntien ja liittojen kanssa.

Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen johtajan viransijaisena toimiva Mikko Kantokari painotti Uudenmaan alueen merkitystä toteamalla, että täällä tehdyillä päätöksillä on merkitystä niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla.

Uudellamaalla on paljon toimijoita ja alati muuttuva toimintaympäristö.

- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen on tarkoituksenmukaista toimia ennakoiden, yhteensovittaen ja yhteistyössä. Näin pystymme turvaamaan ympäristön edun toimien samalla asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti.