Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Puutarhatuotteiden varastointituki on haettavissa Vipu-palvelussa 1.–16.11.2023 (Varsinais-Suomi, Uusimaa, Satakunta, Kaakkois-Suomi, Pirkanmaa, Häme ja Etelä-Savo)

Tukea puutarhatuotteiden varastointiin voi hakea marraskuussa verkkoasiointipalvelu Vipussa. Varmista, että tilasi tiedot ja asiointioikeudet ovat Vipu-palvelussa oikein.

Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali. Tuki haetaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien perusteella.

Tukea voi hakea viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia. Varastointiin käytettävän varaston on oltava hänen hallinnassaan ja täytettävä sille asetetut vaatimukset. Tukea hakevan viljelijän pitää olla yli 18-vuotias. Jos tukea haetaan yhteisölle, vähintään yhden yhteisön jäsenistä on oltava yli 18-vuotias.

Tukisumma määräytyy varastomäärien keskiarvosta

Viljelijän on pidettävä kirjaa varastoitavista tuotteista 1.11.–31.12.2023. Tuen määrä lasketaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien keskiarvosta. Tukea hakiessaan viljelijä ilmoittaa marraskuun varastomäärän 1.11. tilanteen mukaan. Hakijan on ilmoitettava lisäksi viimeistään 31.1.2024 varastomäärät 15.12. tilanteen mukaan. Joulukuun varastomäärän ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos varastoissa ei joulukuussa ole enää tuotteita.

Tuki haetaan Vipu-palvelussa

Hakemus ja joulukuun varastomääräilmoitus tehdään Vipu-palvelussa. Vipu-palvelussa varastojen perustiedot voi esitäyttää viime vuoden tukihakemuksen tiedoilla. Marraskuussa lähetettävässä hakemuksessa on ilmoitettava kaikki varastot, joista haetaan tukea, vaikka tuotteita ei vielä olisi varastoissa. Joulukuun ilmoituksessa ei voi enää lisätä varastoja.

Huoltokatko Vipu-palvelussa 10.–14.11.

Ruokaviraston asiointipalveluissa on huoltokatko 10.–14.11. välisenä aikana. Katkon aikana Vipu-palvelu ei ole käytettävissä. Huoltokatkon jälkeen puutarhatuotteiden varastointituen sähköinen haku Vipu-palvelussa on auki vielä 16.11. klo 23.59 asti. Ruokavirasto pahoittelee katkosta aiheutuvaa haittaa.

Tuen hakuajan ja varastomäärien ilmoitusajan jälkeen tukihakemuksen ja varastomääräilmoituksen voi tehdä paperilomakkeella myöhästyneenä. Myöhässä jätetty lomake alentaa tukea. Lomakkeet saa oman alueen ELY-keskuksesta.

Lisätiedot keskitetysti Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta:

Lue lisää: