Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Juha Sammallahti: Vaalitulos ja uusi hallitusohjelma viitoittavat uutta nelivuotiskautta

Uusi vuosi käynnistyi kolmen poikkeuksellisen vuoden jälkeen edelleen sumuisissa olosuhteissa. Geopoliittiset tilanteet aiheuttavat huolta ja murhetta kaikkialla, ja sen vuoksi tulevan ennustaminen on aika mahdotonta.

Kotimaassa alkaneen vuoden suurimmat huolet kohdistuvat huoltovarmuuteen, energian saatavuuteen ja hintaan, kyberturvallisuuteen sekä maahanmuuttoon. Nuo kaikki neljä teemaa kuuluvat myös ELY-keskuksen toimintakenttään. Valmiutemme niiden osalta on hyvällä tasolla ja edistämme varautumista etenkin maahanmuuton, elinkeinojen, maatalouden, vesihuollon, liikenteen ja kriittisen infrastruktuurin saralla.

Kevään eduskuntavaalit, uusi hallitusohjelma ja uusi strategia viitoittavat seuraavaa nelivuotiskauttamme. Suomen taloustilanne ja velkaantuminen aiheuttavat varmasti sopeuttamistoimenpiteitä ja monelle harmaita hiuksia. Nähtäväksi jää, mitä hallitusohjelmaan kirjataan valtion alueviranomaisten, AVIen ja ELY-keskusten tulevaisuudesta. Itse pidän nykyistä rakennetta toimivana.

Olemme saaneet toiminnastamme hyvää palautetta yhteistyökumppaneiltamme. Teemme alueellista yhteistyötä laajasti eri tahojen, asukkaiden ja yritysten kanssa toimialueellamme Pirkanmaan maakunnassa ja sen 23 kunnassa. Meillä on myös merkittävä rooli valtakunnallisten tehtävien hoitamisessa. Meitä pidetään luotettavana asiantuntijana, jonka kanssa on helppo asioida.

Vetovoimaisena alueena Pirkanmaa ja varsinkin Tampereen kaupunkiseutu kasvavat vuosittain voimakkaasti. Kasvu näyttää jatkuvan kiihkeänä myös tulevina vuosina.

Juha Sammallahti
Ylijohtaja
Pirkanmaan ELY-keskus

Juha Sammallahti.