Alueellista tietoa

Uutiset 2022

EU:n maatalouspolitiikan rahoituskauden mahdollisuuksia esiteltiin viljelijöille sekä maaseudun kehittäjille

Pohjois-Savon ELY-keskus ja Leader-ryhmät järjestivät 25.1.2023 Maatinki-tilaisuuden Kiuruvedellä. Asiantuntijat esittelivät uuden EU:n maatalouspolitiikan rahoituskauden mahdollisuuksia viljelijöille sekä maaseudun kehittäjille.

Teemoina olivat

  • maatalouden investointituki, nuoren viljelijän aloitustuki ja maatilojen neuvontakorvaus,​​​​​
  • monitorointi eli satelliittiseuranta maatalousmaalle, ​​​​​​​
  • ympäristösopimukset ja ei-tuotannolliset investoinnit,​​​​​​​
  • maaseudun hanketukien uudet mahdollisuudet alkutuotannon yrityksille sekä
  • älykkäät kylät ja maaseudun kehittäminen.

Ylitarkastajat Pauli Raatikainen ja Minna Mustonen Pohjois-Savon ELY-keskuksesta saivat vastata viljelijöiden osin tiukkoihinkin kysymyksiin siitä, millä tavalla ja miten muutokset vaikuttavat viljelijöiden toimintaan tulevaisuudessa. Raatikainen kertoo, että monitoroinnin tarkoitus on helpottaa viljelijöiden asiointia hallinnon kanssa.

Maaseutuasiantuntija ja kehittämisvastaava Jaana Tuhkalainen Pohjois-Savon ELY-keskuksesta summasi päivän olleen erittäin antoisa ja ajatuksia herättävä myös meille hallinnossa työskenteleville. Puheenvuoroissa ja keskusteluissa nousi esiin monta asiaa, jotka meidän tulee huomioida toiminnassamme, Jaana lisää.

Päivän esitysmateriaalit ELY-keskuksen tapahtumakalenterissa (ely-keskus.fi).

Kiuruveden Maatinki järjestettiin tällä kertaa yhdessä Maaseutugaalan kanssa. Maaseutugaala (maaseutuammattiin.fi) on maaseutuammattiin ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävä gaala, jossa juhlitaan Pohjois-Savoa, biotalouden kasvukeskusta.

Maatinki-tilaisuudet muuttuvat uudella EU:n maaseutupolitiikan rahoituskaudella Mahdollisuudet kasvavat maaseudulla-tilaisuuksiksi ja niiden sisältö tulee myös uudistumaan. Tilaathan uutiskirjeemme, niin saat ajantasaisen tiedon tilaisuuksistamme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa Mahdollisuudet kasvavat maaseudulla-uutiskirje (viestitys.fi).

Maatinki oli ohjelmakauden 2014-2020 tilaisuus, joka oli avoin kaikille maaseudun toimijoille, keskeisille sidosryhmille ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuden tavoite oli parantaa maaseudun toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä käsitellä maaseutuohjelman toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista.