Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Palosalmen maatila ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! 


Palosalmen maatila Perhosta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Palosalmen maatila on mukana Lähiruokapäivässä toistamiseen.


Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.


- Odotamme innolla, että pääsemme tutustuttamaan ihmisiä maatalouteen ja maaseudun elämään sekä saisimme ihmisiä vierailemaan tilallamme. Odotan myös, että pääsen kertomaan työstäni ja maataloudesta vierailijoille, Mirka Peltokangas kertoo.


Tapahtumapäivänä on myynnissä tilan ylämaankarja- ja lampaanlihatuotteita mm. grillimakkaraa, pihviä, säilykettä sekä kebabia. Myynnissä on myös tilan lampaiden ja alpakoiden villasta kehrättyä villalankaa sekä tilan perunoita ja kananmunia. Tilan lampaisiin, kanoihin ja alpakoihin pääset tutustumaan tilan pihapiirissä ja voit myös tervehtiä ylämaankarjaa laitumen lähistöltä. Tapahtumapäivänä voit nauttia tilan pihapiirissä myös kahvista, mehusta sekä pienestä purtavasta. Esillä on myös tilan maatalouskoneita, tervetuloa tutustumaan maatilan elämään!

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin: päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin. Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin.
Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9.2022 mennessä osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/.
Palosalmen maatila antaa mielellään lisätietoja oman tilansa osalta!
 

Lisätietoja:

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut
050 5240318, [email protected]


Mirka Peltokangas, Palosalmen maatila
0400 413779, [email protected]

 

Lähiruokapäivän logo