Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Merellä huono sinilevätilanne hieman helpottanut, järvillä sinilevää vain vähän

 

Valtakunnallinen sinilevätilanne on hieman parantunut viime viikosta. Järvien sinilevähavainnot ovat vähentyneet tuulisen ja sateisen sään seurauksena, ja sisävesien tilanne on edelleen tavallista parempi. Merialueiden huono sinilevätilanne on helpottanut myös hieman, mutta sinilevää on havaittu edelleen enemmän kuin viime vuosina keskimäärin. Havaintoja on tehty erityisesti Saaristomeren rannikkoalueilla.

Useilla sisävesien havaintopaikoilla, joilla viime viikolla havaittiin hieman sinilevää, ei tällä viikolla ole sitä enää havaittu. Havaintopaikoista kahdella, Tohmajärven Suuri-Onkamon Ruunaluodolla ja Suomussalmen Jumalisjärvellä, on havaittu erittäin runsaasti sinilevää. Viidellä havaintopaikalla on havaittu runsaasti ja 12 havaintopaikalla hieman sinilevää.

Merialueilla levähavaintojen määrä on laskenut hieman viime viikosta, mutta sinilevää on edelleen ajankohtaan nähden paljon. Paikallisia sinileväkukintoja on tällä viikolla havaittu Selkämeren, Saaristomeren ja Suomenlahden rannikkoalueilla. Saaristomerellä havaintoja on tehty eniten. Sinilevää on havaittu sekä pieniä että runsaitakin määriä.

Lue lisää

Merellä huono sinilevätilanne hieman helpottanut, järvillä sinilevää vain vähän (Suomen ympäristökeskuksen tiedote 28.7.2022, syke.fi)