Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Pirkanmaalla korjataan kolme siltaa syksyyn mennessä (Pirkanmaa)

Sastamalassa remontoidaan Kiikan ylikulku- ja risteyssilta sekä Kikkelän silta, samoin Nokialla Alisenjärven alikulkukäytävä. Syksyyn mennessä kaikki kolme siltaa korjataan perusteellisesti.   

ELY-keskus korjaa syksyyn mennessä Pirkanmaalla kolme siltaa. Kaikki sillat käyvät lävitse perusteellisen korjauksen, kun niiden pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Myös siltojen muita rakenteita kunnostetaan.

Kiikan ylikulku- ja risteyssilta.
Sastamalassa ensinnä korjattava Kiikan ylikulku- ja risteyssilta ylittää Äetsäntien ja sen vierellä kulkevan rautatien. Kuva Antti Makkonen

Kiikan ylikulku- ja risteyssillan korjaustyöt ovat jo käynnistyneet Pohjanmaantiellä. Rautatien ja Äetsäntien ylittävän ylikulku- ja risteyssillan remontti käynnistyi Sastamalassa toukokuun alussa.

Kesäkuussa korjausurakan toisessa vaiheessa samoin Äetsäntiellä sijaitseva ja joen ylittävä Kikkelän silta korjataan.

Kummallakin sillalla ajoneuvoliikenteen käytössä on remontoinnin ajan yksi ajokaista ja liikennettä ohjataan liikennevaloin. Nopeusrajoitusta lasketaan kummankin sillan kohdalla töiden keston ajaksi.

Alisenjärven alikulkukäytävä Nokialla.
​​​​​​​Alisenjärven alikulkukäytävä.

Tampereelta Poriin johtavan valtatie 11:n alittavan Alisenjärven alikulkukäytävän korjaustyöt käynnistyivät toukokuun alussa Nokialla, ja töillä on vaikutusta valtatien liikennejärjestelyihin.

Remontin alkuvaiheessa valtatie 11:n kaistoja kavennetaan siltatyömaan kohdalla ja nopeusrajoitus lasketaan 30 kilometriin tunnissa. Töiden edistyttyä sillan kannen korjausvaiheeseen ajoneuvoliikenteen käytössä on vain yksi ajokaista. Silloin liikennettä ohjataan liikennevaloin.