Uutiset 2021

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Tervetuloa teemallisiin CAP27-keskustelutilaisuuksiin - ilmoittaudu nyt mukaan (Lappi)

Tervetuloa mukaan jatkamaan kanssamme Lapin maaseuturahastosuunnitelman valmistelua! Järjestämme keväällä 2021 teemallisia keskustelutilaisuuksia, joiden avulla kokoamme alueemme toimijoiden näkemyksiä ja toimenpide-ehdotuksia alueelliseen suunnitelmaan. Suunnitelma ohjaa Lapin maaseuturahoitusta tulevalla ohjelmakaudella eli nyt on aika vaikuttaa!

Ke 7.4. klo 9–11.30, maatalous

Tilaisuuden tavoitteena on kartoittaa tärkeimpiä kehittämistavoitteita, joiden avulla varmistamme, että Lapin maatalous tarjoaa elinkeinomahdollisuuksia jatkossakin. Pohdimme myös, millaisilla konkreettisilla toimenpiteillä tavoitteet voidaan saavuttaa.

Tilaisuus on avoin kaikille maatalousasioista kiinnostuneille. Ilmoittautuminen päättyy ti 6.4. klo 12.

Ke 14.4. klo 9–11.30, elintarvike- ja luonnontuoteala

Tilaisuuden tavoitteena on selvittää keskeisimmät tavoitteet, joiden avulla voidaan taata elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjille elinkeinomahdollisuus myös uudella ohjelmakaudella. Lisäksi pohdimme konkreettisia toimenpiteitä ko. tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tilaisuus on avoin kaikille elintarvike- ja luonnontuotealasta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen päättyy ti 13.4. klo 12.

Ti 20.4. klo 13.30–15.30, saamelaisalue

Tilaisuuden tavoitteena on selvittää, millaisia kehittämistarpeita saamelaisalueella on liittyen maaseudun elinkeinoihin ja saamelaiskulttuuriin. Mitä kehittämistavoitteita alueella on vuoteen 2030 mennessä, ja millaisilla konkreettisilla toimenpiteillä ne voidaan saavuttaa?

Tilaisuus on avoin kehittäjille ja muille alueen toimijoille. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Leader Tunturi-Lappi ry:n ja Leader Pohjoisin Lappi ry:n kanssa ja samalla kerätään kehittämisideoita myös Leader-ryhmien omiin suunnitelmiin. Ilmoittautuminen päättyy ma 19.4. klo 12.

Merkitse siis ajankohta kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan Webropol-ilmoittautumislomakkeen kautta! Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan keskustelutilaisuuteen. Huomaathan, että ilmoittautumiset päättyvät eri aikoihin. Myös yrittäjien toivotaan osallistuvan tilaisuuksiin.

Tilaisuudet järjestetään Teams-etäyhteydellä. Tilaisuudet sisältävät alustuksen teemaan ja itse keskusteluosuuden.

Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Lisätietoja Lapin ELY-keskuksesta:

  • Anne Ristioja, anne.ristioja(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 037 118
  • Salla Saariniemi, salla.saariniemi(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 037 307

Logot: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Leader Lappi, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, CAP27.​​​​​​​