Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Yritykselle uutta elinvoimaa ELY-keskuksen koronarahoituksella (Etelä-Pohjanmaa)

Korona pysäytti tapahtumat ja ohjelmien kysynnän

Koronavirusepidemian aikana ohjelmamyynti ravintoloille on pysähtynyt täysin ravintoloiden sulkemisen vuoksi. Kuluttajamyynti on myös lähes keskeytynyt, koska kesän häitä ja merkkipäiviä ei uskalleta suunnitella kokoontumisrajoitusten ja yleisen epävarmuuden vallitessa.

Ohjelma-Viisari Oy on ohjelmatoimisto, joka tuottaa tapahtumapalveluja sekä välittää esiintyjiä ja tapahtumatekniikkaa yrityksille ja yksityishenkilöille. Ohjelmatoimisto toimii työnantajana muusikolle ja erilaiselle esiintyjälle, palkkalistoilla on 12 henkeä ja lisäksi myös muilta yrityksiltä ostetaan esiintyjiä. Hyvä maine ja laaja asiakaskunta tapahtuma-alalla ovat taanneet taloudellisesti kannattavan liiketoiminnan.

- Koronan puhjettua päällimmäisenä oli huoli muiden ja omasta terveydestä, mutta pian koronan vaikutukset alkoivat näkyä alalla ja liiketoiminnassa, kertoo Mika Peltoniemi Ohjelma-Viisari Oy:stä. Ryhdyin selvittämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia mm. käymällä useita keskusteluja alan toimijoiden kanssa. Lisäksi perehdyin mahdollisiin tukiin, joita tuli haettavaksi koronan aiheuttamiin häiriöihin.

ELY-keskuksen koronarahoitus auttoi selvittämään tilannetta

ELY-keskuksen kanavilta löytyi johdonmukaista viestintää koronarahoituksesta, joissa eri tukimuotojen käyttötarkoitus oli selkeästi kerrottu. ELY-keskukselta haimme tukea ensin tukea tilanneanalyysin tekemiseen. Hakuprosessi oli tehokas, myönteinen päätös tuli nopeasti. Lisäksi on aivan hiljattain haettu ELY-keskuksen tukea kehitystoimiin. Tämäkin hakuprosessi eteni sujuvasti. Olemme olleet ELY-keskuksen asiantuntijoihin yhteydessä myös puhelimitse ja heidän palvelunsa on ollut kannustavaa ja ystävällistä. Hakeminen on ollut hyvin ohjeistettu ja päätös on tullut nopeasti. ELY-keskukselta haimme yrityksellemme tukea ensimmäistä kertaa, joten tässä kohtaa haluamme välittää kiitokset asian kanssa työtä tekeville henkilöille onnistuneesta yhteistyöstä.

- Olemme saaneet tuen tilanneanalyysin tekemiseen, jonka toteutimme omana työnä ja keskustelemalla eri asiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Tilanneanalyysin tekeminen selkiytti tämänhetkistä tilannetta. Suurin hyöty on ollut uusien potentiaalisten liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa. Kriisin tuoma täysin uusi tilanne on vaatinut ennakkoluulotonta ja luovaa ajattelua, sekä positiivista ja sisukasta asennetta, Jarno Rajamäki Ohjelma-Viisarit Oy:sta kuvaa tilanneanalyysin avulla tehtyä kehittämistyötä ja sen merkitystä.

Katse tulevaisuuteen

- Usein käy niin, että lähitulevaisuus ylikorostuu ja tulevaisuus aliarvioidaan. ELY-keskuksen toimet ovat ohjanneet etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Tämän seurauksena on tullut tehtyä myös suuria ja tärkeitä asioita, jotka eivät aiemmin tuntuneet kiireelliseltä. Muutos on pakottanut miettimään uusia tuotteita ja palveluita, jotta liiketoimintaa voisi harjoittaa myös jatkossa. Tämä mahdollistaa yrityksen elinvoimaisuuden paranemisen tulevien vuosikymmenien ajan, Peltoniemi korostaa kehittämistyön tärkeyttä myös poikkeustilanteessa.

Koronan vaikutukset ravintola- ja tanssilava-asiakkaille ovat todella haitalliset. Yleisesti viihdealan ja erityisesti ohjelmatoimistojen tulevaisuus on vielä melko epävarmaa. Menestyminen jatkossa riippuu hyvin paljon kehittämistoimien onnistumisesta. Olemme kuitenkin luottavaisella mielellä.

Mika Peltoniemi ja Jarno Rajamäki Ohjelma-Viisareista toivottavat
Hyvää kesää kaikille, pysykää terveinä!

Ohjelma-Viisarit verkkosivu (ohjelma-viisari.fi)

 

ELY-keskuksen rahoitukset

ELY-keskuksen koronarahoitus (haku on päättynyt 8.6.2020)

ELY-keskukset myönsivät koronarahoitusta eli yrityksen kehittämisavustusta koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille tilanneanalyysiin (enintään 10 000€) ja kehittämiseen (enintään 100 000€) 8.6.2020 saakka.

ELY-keskuksen koronarahoitus (ely-keskus.fi)

ELY-keskuksen yritysrahoitukset, joissa haku jatkuu normaalisti

Yritysten kehittämispalvelut

Apua yrityksen kehittämiseen maan parhailta asiantuntijoilta analyysinä ja konsultointina. Tutustu palveluun kehittämispavelujen verkkosivulta:

Yritysten kehittämispalvelut (yritystenkehittamispalvelut.fi)

Yrityksen kehittämisavustus

Yrityksen kehittämisavustus soveltuu erilaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin, esimerkiksi vientimarkkinoiden kartoittamiseen, uusien innovaatioden kehittämiseen, tuottavuutta parantaviin investointeihin tai merkittävän hankkeen valmisteluun. Lisätiedot löytyvät  ELY-keskuksen verkkosivulta:

Yrityksen kehittämisavustus (ely-keskus.fi)