Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Talvinopeudet käyttöön lokakuun loppuun mennessä

Maanteillä siirrytään talven ja pimeän ajan alennettuihin nopeusrajoituksiin torstaista 22.10.2020 alkaen. Talvinopeusrajoitukset ovat käytössä koko maassa lokakuun loppuun mennessä. Pääosin rajoitukset vaihdetaan viikolla 44.

Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan talven ajaksi yleensä 80 kilometriin tunnissa. Sadan kilometrin nopeusrajoitus jää voimaan pääsääntöisesti kaikilla keskikaiteellisilla teillä sekä muilla pääteiden osuuksilla, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan.

Moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. Poikkeuksina ovat sellaiset moottoritieosuudet, joissa on käytössä vaihtuvat nopeusrajoitukset. Tällaisilla teillä on mahdollista pitää valoisana vuorokaudenaikana hyvissä ajo-olosuhteissa korkeammat rajoitukset voimassa aina marraskuun loppuun asti.

Varaudu pimeään valoilla ja heijastimilla

Lumimäärät vaihtelevat vuodesta toiseen, mutta yksi asia on varma joka talvi: iltaisin ja aamuisin on pimeää.

Tänä vuonna osa pyöräilijöistä voi joutua käymään syksyllä kaupassa, sillä uuden tieliikennelain myötä punaiset takavalot ovat nykyään pakollisia pimeän aikaan. Valotta ajamisesta poliisi voi antaa huomautuksen tai liikennevirhemaksun.

Autoilijoiden kannattaa vaihtaa talvirenkaat ajoissa, laittaa tuulilasit priimakuntoon, tarkistaa valojen toimivuus sekä keventää kaasujalkaa heikossa näkyvyydessä. Näin reagoinnille jää paremmin aikaa. Maanteillä ajaessa on myös tärkeä muistaa, että hirvenmetsästyskausi on menossa.

Lue lisää: