Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Siparin ja Pulsan välinen maantie korjataan (Kaakkois-Suomi)

Hiekkatie, auto, ojia ja taloja.

Urakkasopimus Maantien 3864 (Ylämaantien) parantamisesta välillä Sipari–Pulsa on allekirjoitettu 20.11.2020 Skanska Infra Oy:n kanssa.

​Urakkahinta ilman arvonlisäveroa on noin 3,3 miljoonaa euroa. Urakkaan kuuluvat peruskorjaustyöt Lappeenrannassa sijaitsevan maantien 3864 välillä Sipari–Pulsa. Urakka-aika on 20.11.2020–30.9.2021.

Maantie 3864 parannetaan pääosin nykyisellä paikallaan, mutta lisäksi geometriaa parannetaan oikaisemalla tien linjausta. Tien geometriaa ja rakenteita parannetaan, jotta nykyisen soratien muuttaminen kestopäällysteiseksi on mahdollista.

Päätien parantamisella on vaikutusta myös tiehen liittyviin yksityisteihin ja maatalousliittymiin. Varsinaiset yksityistiet ja tonttiliittymät parannetaan paikallaan. Koska päätien tasaus nousee, muutokset yksityisteihin ovat pääosin rakenteen lisäämistä nykyisen päälle. Myös ojajärjestelyt pysyvät lähes entisellään. Nykyinen paalulla 5650 sijaitseva silta (Uusisilta, KAS 118) korvataan suunnitelman mukaan uudella teräsputkisillalla.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkönä hankkeessa toimii Matti Ruoti. Valvojana  on Diopco Oy:n  Antti Tilli  ja urakoitsijana Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Antti Kuokkanen ja työmaapäällikkö Juuso Häkämies.

Kuva: Antti Tilli