Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Porotuen haku on käynnissä

Porotalouden eläinkohtaisen tuen (porotuki) haku on käynnissä. Porotukea maksetaan 28,50 euroa/eloporo ja tänä vuonna tukea on mahdollista hakea ensimmäistä kertaa Vipu-verkkoasiointipalvelun kautta. Tukea on haettava viimeistään 1.9.2020. Myöhässä toimitettu hakemus hylätään.

Tuki voidaan myöntää luonnollisille henkilöille tai sellaiselle luonnollisten henkilöiden muodostamalle ruokakunnalle, joka on samassa taloudessa asuva perhekokonaisuus. Ruokakunnaksi katsotaan myös jakamaton kuolinpesä. Porotuessa ei ole yläikärajaa.

Tuen hakeminen

Tuen saamiseksi ruokakuntaan kuuluvien henkilöiden on tullut omistaa poronhoitovuoden 2019/2020 päättyessä vähintään 80 eloporoa. Tukeen oikeuttavien eläinten omistusoikeus ja määrä perustuvat pääsääntöisesti poronhoitovuodelta 2019/2020 laadittuun viralliseen poroluetteloon. Tuen saajalta edellytetään muistiinpanojen pitämistä porotalouden tuloista ja menoista.

Tuki haetaan verkkoasiointipalvelu Vipussa, johon porotalouden harjoittajat voivat kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa asiointi on nopeampaa kuin paperilomakkeella ja viranomaiset kannustavatkin asioimaan verkossa. Hakemuksen liitteet lähetetään asiointipalvelun kautta. Poroluettelon tiedot välitetään paliskunnasta suoraan Lapin ELY-keskukseen, joka käsittelee hakemukset.

Lue lisää

Porotuen haku käynnissä, Lapin ELY-keskuksen tiedote 10.8.2020