Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Osallistu Lempäälää ja Pirkkalaa koskevan kolmostieyhteyden suunnitteluun (Pirkanmaa)

Tampereen kaupunkiseudun keskeistä liikenneyhteyttä halutaan parantaa. ELY-keskuksen käynnistämä suunnittelu nykyistä sujuvammasta Lempäälän ja Pirkkalan kolmostieyhteydestä on parhaillaan käynnissä. Osallistu sinäkin suunnitteluun ja ilmoittaudu mukaan 29.9. Sääksjärven koululla järjestettävään ympäristövaikutusten arviointia koskevaan työpajaan.

Valtatie 3.

Nykyisellään valtatie 3 ongelmana Tampereen kaupunkiseudulla on ruuhkautuminen ja joidenkin eritasoliittymien liikenneturvallisuuspuutteet. Parhaillaan on käynnissä valtatie 3 parantamisen yleissuunnitteluprosessi, johon sisältyy ympäristövaikutusten arviointi (YVA) sekä liikennejärjestelmää ja maanteitä koskevan lain mukainen yleissuunnitelman laatiminen. Valtatie 3 parantaminen ja 2-kehän rakentaminen sisältyvät Pirkanmaan maakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun tavoitteisiin.

Ympäristövaikutusten arviointi käynnistyi keväällä 2019

Ympäristövaikutusten arviointiohjelman ja siitä saadun lausunnon jälkeen suunnittelu on edennyt ympäristövaikutusten arvioinnin toteuttamiseen ja arviointiselostuksen laatimiseen.

Suunnittelun etenemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita Sääksjärven koululla (Tampereentie 422, Lempäälä) tiistaina 29.9.2020 klo 17.30–20 järjestettävään työpajaan. Tilaisuudessa käsitellään tarkentuneita vaihtoehtoja ja kerrotaan niiden alustavista vaikutuksista eri näkökulmasta. Suunnittelu on vaiheittain tarkentuvaa, joten juuri nyt YVA-menettelyssä on oikea hetki vaikuttaa linjauksen vaihtoehtoihin. Ympäristövaikutusten arviointiselostus valmistuu näillä näkymin loppuvuodesta 2020. YVA-prosessin päättymisen jälkeen käynnistyy hankkeen yleissuunnittelu.

Turvavälit työpajassa, tarjolla kahvia ja kastettavaa

Korona-tilanteen vuoksi työpajaan osallistujien määrää voidaan joutua rajoittamaan. Työpaja toteutetaan mahdollisimman koronaturvallisesti turvavälejä noudattaen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan työpajaan 27.9.2020 mennessä Anna-Maria Kujalalle sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 044 427 9594.

YVA-menettelyssä tarkasteltavat vaihtoehdot ovat nähtävillä hankkeen verkkosivuilla https://vayla.fi/pirkanmaalla-suunnitteilla/vt-3-lempaala-pirkkala sekä hankkeen palautekarttapalvelussa, joka on avoinna syyskuun 2020 ajan. Palautekarttapalvelussa voit antaa palautetta suunnitelmista suoraan kartalle merkitsemällä. Karttapalvelu löytyy osoitteesta https://vt3-lempaala-pirkkala.sitowise.com/palaute.

Tervetuloa mukaan työpajaan!

Kartta, Pirkkala ja Lempäälä.