Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

ELY-keskuksen koulutuspalvelut maaseutuyritysten tukena (Pohjois-Pohjanmaa)

ELY-keskus kilpailuttaa työvoimakoulutuksia TE-toimiston asiakkaita ja työnantajia varten. Em. palveluita on mahdollista käyttää myös maaseutuyritysten työvoimatarpeisiin.

ELY-keskus ja TE-toimisto järjestävät kaksi maatilojen työtehtäviin tähtäävää  työvoimakoulutusta TE-toimistojen asiakkaille kesäkuussa 2020. Tarkempia tietoja koulutuksista saa toukokuun puolessa välissä TE-palvelut .fi - sivuilta Pohjois-Pohjanmaata koskevista työvoimakoulutuksista tai ELY-keskuksen ja TE-toimiston yhteyshenkilöiltä.

Pitempiaikaiseen rekrytointitarpeeseen sopii esimerkiksi RekryKoulutus, jossa työntekijät koulutetaan ja rekrytoidaan yritykseen tarvittaviin työtehtäviin. Yritys valitsee koulutettavat työntekijät yhdessä TE-toimiston kanssa. Koulutus sisältää mm. tietopuolista opetusta ja työharjoittelua. Hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Koulutusta voidaan toteuttaa myös yhteistyössä useamman yrityksen kanssa. RekryKoulutuksen vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää, joissakin tilanteissa koulutusaika voi olla lyhyempikin.  Yrityksen maksuosuus on 30 % koulutuksen kustannuksista.

Muita koulutusmahdollisuuksia voivat kausityövoiman osalta olla esimerkiksi hygieniapassit ja työturvallisuuskortit TE-toimiston työnhakijoille. Myös muista koulutusmahdollisuuksista voi tiedustella ELY-keskuksesta. Huom. osa koulutuksista voidaan toteuttaa verkkopohjaisina ja osa edellyttää lähiopetusta. Työharjoittelujaksot tehdään lähes poikkeuksetta yrityksessä.

ELY-keskuksessa lisätietoja saa asiantuntija Anna-Liisa Holopaiselta (puh. 0295 038 057) ja Nina Saukkoriipiltä  (puh. 0295 038 809). TE-toimistossa lisätietoja antaa Jussi Leponiemi (puh. 0295 056 706)