Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Kiina-Eurooppa-vesifoorumi | China Europe Water Platform (CEWP) (Varsinais-Suomi)

Turussa järjestetään 21.–22. syyskuuta korkean tason poliittinen kokoontuminen Kiinan ja EU:n välisestä vesiyhteistyöstä. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.

 

Päivitettyä tietoa ohjelmasta ja järjestelyistäSuomi osallistuu aktiivisesti CEWP:n toimintaan

Kyseessä on CEWP:n (China Europe Water Platform) vuosikokous. CEWP on Euroopan unionin ja Kiinan vesivaraministeriön välinen vesialan hallinnon, tutkimuksen ja yritysten yhteistyöverkosto.

Maa- ja metsätalousministeriö johtaa Euroopan ja Kiinan välisen vesiyhteistyön Euroopan sihteeristöä vuosina 2018–2019, minkä myötä Suomen asema CEWP:ssä vahvistuu edelleen.

Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden nostaa Suomea esille kansainvälisenä vesialan osaajana ja asiantuntijana.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tiiviisti mukana syyskuun tapahtuman järjestämisessä ja on mukana CEWP:n toiminnassa.

Kokous järjestetään 21. - 22.9. Turun Linnassa

Tilaisuuteen osallistuvat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Kiinan vesiministeri Chen Lei ja EU:n ympäristökomissaari Karmenu Vella. Kokoukseen osallistuu myös muita Euroopan ministereitä.

Tapahtuman korkean tason poliittisessa osuudessa allekirjoitetaan Turku-deklaraatio, jonka avulla vahvistetaan Kiinan ja Euroopan välistä yhteistyötä vesiasioissa.

Päätapahtumapaikkoina ovat Turun Linna, Radisson Blu Marina Palace ja valtion virastotalo.

Vesialan yritystapahtuma

Kokouksen yhteydessä järjestetään mittava tapahtuma kiinalaisille ja eurooppalaisille vesialan yrityksille. Tavoitteena on rakentaa yhteistyötä ja avata Kiinan markkinoita eurooppalaisille vesiteknologian yrityksille.

Tapahtuma järjestetään Radisson Blu Marina Palacessa. Lisäksi järjestetään yritysvierailuja.

Tutkimus ja innovaatiot -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen vesialan tutkijoita Kiinasta ja Euroopasta. Tapaamisen pääaiheita ovat kestävä kehitys, kiertotalous ja älykkäät vesihuollon ratkaisut. Myös tämän tapahtuman yhteyteen järjestetään vierailuja.

CEWP-tapahtuma järjestetään maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, ulkoministeriön, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Turun kaupungin, Varsinais-Suomen liiton, Satakuntaliiton ja LOURA-vesiverkoston sekä useiden kotimaisten ja ulkomaisten kumppaneiden yhteistyönä Kiinan vesivaraministeriön ja EU:n komission kanssa.


        Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa


Alueellista tietoa