- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Uutiset 2017
On tärkeää kuulostella, mikä on itselle hyväksi (Uusimaa)
Työurien erilaisista vaiheista keskustelivat (vas.) tilaisuuden juonnosta vastannut lääkäri, mediapersoona, yrittäjä Emilia Vuorisalmi, Fanni-Laura Patanen, Päivi Törmälä-Rantala, Liisa Wallikivi ja Tiina Saarelma-Thiel.
Oivallusten työaamussa Helsingin Sanomatalossa keskusteltiin eilen (24.1.2017) työurista, vauhdin hurmasta ja siitä, miten sitä voi hallita. Vai voiko? Ja pitääkö? Ihmiset ovat erilaisia, siksi kannattaa kuulostella, miltä itsestä tuntuu. Jatkuvasta innostuksesta ei pitäisi tehdä normia, johon kaikkien tulisi pyrkiä. Työn imukaan ei ole kaikille työssä se tärkein juttu, joillekin se voi olla vaikkapa turvallisuus. Työn imusta tosin hyötyy, sillä siihen liittyy positiivisia tunnelmia.
Miten työssä viihtymistä voi lisätä? Omaa työtä voi tuunata niin, että siitä tulee enemmän itsensä näköistä. Arjen hyvinvointia voi työpaikoilla lisätä sangen pienillä asioilla, työporukka voi vaikkapa päättää juoda kahvit kerran viikossa yhdessä.
Paneelikeskustelussa käytiin läpi työuran eri vaiheita. Potkut voivat olla onnenpotku, todettiin: Aina ei tule kyseenalaistettua edes vuosikymmenten aikana, onko oikealla alalla. Vasta jokin suuri kriisi, kuten YT-neuvottelut ja irtisanotuksi joutuminen saattaa avata silmät näkemään, että sitähän voisi tehdä jotain ihan muutakin.
Kun työ on itselle sopivaa, se ei nielaise päivän kaikkea energiaa, sitä jää myös vapaa-aikana käytettäväksi. Moni miettii ikänsä vuoksi, onko enää aikaa vaihtaa uudelle alalle. Todettiin, että vaikka uudelleen työllistyminen voi olla vaikeampaa kuin vanhan työpaikan säilyttäminen, muutosta kannattaa tavoitella rohkeasti, jos sisäistä paloa riittää. Motivaatio on tärkein tekijä uudelle uralle siirtyessä.
Tilaisuuden asiantuntijat korostivat loppuun palamisen vaarallisuutta, uupumiseen pitäisi puuttua ennen kuin mitään ehtii tapahtua, ennen kuin on oikeaa tarvetta.
Tilaisuuden järjestivät Työelämä 2020 Uudenmaan alueverkosto, Työterveyslaitos ja TYHY-verkosto ja Uudenmaan liitto.
- Julkaisupäivä
- 25.1.2017