Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Harja-järjestelmä tehostaa teiden hoidon laadun seurantaa

Uusi kunnossapidon raportointi- ja seurantajärjestelmä Harja kokoaa yhteen paikkaan maanteiden hoidon kunnossapidon seurantaan tarvittavat tiedot. Harjan tavoitteena on parantaa Liikenneviraston, ELY-keskusten ja urakoitsijoiden yhteistoimintaa ja tienhoidon laadun seurantaa. Harja-järjestelmästä kaikki toimijat voivat seurata reaaliaikaisesti hoidon alueurakoiden tilannetta.

Harja-järjestelmän käyttäjät pystyvät saamaan reaaliaikaisesti päivittyviä näyttöjä ja raportteja tehdyistä töistä sekä seuraamaan karttapohjalta mm. teiden hoitoa, ylläpitotoimenpiteitä sekä tienkäyttäjien palautteita yhdestä paikasta. Esimerkiksi Liikenneviraston tieliikennekeskuksiin tulleet tienkäyttäjien palautteet välitetään Harja-järjestelmän avulla suoraan urakoitsijoille.

Parhaillaan ollaan tekemässä myös kansalaisnäkymää talvihoidon päätoimenpiteistä. Kansalaisnäkymä on tarkoitus ottaa käyttöön talvella 2017-2018. Kansalaisnäkymästä tienkäyttäjät pääsevät seuraamaan teiden talvihoidon päätoimenpiteitä kartalta ympäri Suomen. Tavoitteena on, että kuka tahansa voi katsoa järjestelmästä, onko esimerkiksi maantie aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tällä hetkellä talvihoidon toimenpiteitä voi seurata jo Pohjois-Suomen alueella. Palvelu löytyy Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta.

Lue lisää:

Harja-järjestelmä tehostaa teiden hoidon laadun seurantaa (Liikenneviraston tiedote 21.3.2017, liikennevirasto.fi)


Alueellista tietoa