- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Uutiset 2016
Work & Life Café: Tiedätkö, mitä yrityksesi osaa? (Uudenmaan ELY-keskus)
Osaamisen johtamisella tarkoitetaan tulevaisuuden perustana olevan osaamisen varmistamista. Yrityksen osaamisen taso olisi hyvä pystyä mittaamaan. Näin kertoi Taina Hanhinen (kuvassa keskellä).
Yrityksen menestyminen perustuu suoraan henkilöstön osaamistasoon. Siksi jokaisessa yrityksessä pitäisi selvittää, minkälaisia ja minkä tasoisia taitoja työntekijöillä on: Tiedettäisiin, mitä pitää kehittää ja minkälaista ammattitaitoa ylipäänsä tarvitaan, jotta yrityksen strategia ja visio toteutuvat. Pitäisi myös päättää, mikä on työnantajan näkökulmasta kriittisintä tai tärkeintä osaamista. Työpaikoilla olisi hyvä jutella, mikä osaaminen on sellaista, jota työnantaja erityisesti arvostaa.
Osaamisen kehittäminen nähdään usein kuluna, vaikka se pitäisi nähdä investointina. Työntekijöiden osaaminen ja osaamistarpeet kannattaa välillä käydä läpi systemaattisesti. Lopputulos saattaa yllättää: Parhaassa tapauksessa löytyy hyödyntämätöntä osaamiskapasiteettia, sillä yleensä tuijotetaan vain sitä osaamista, jota tarvitaan työtehtävässä. Mutta saatetaan myös huomata, että yrityksen kannalta kriittinen osaaminen onkin vain yhden henkilön varassa. Osaamisriski = mitenkäs sitten käy, jos juuri hän päättää vaihtaa työpaikkaa?
-Voisi järjestää mentorointijärjestelmän.
- Asiantuntijalle tieto on valtaa. Miten käy, jos sen jakaa tällaisina aikoina?
- Kehityskeskusteluja pitäisi olla useammin kuin kerran vuodessa, mutta niiden pitäisi olla nykyistä tehokkaampia. Kun keskustellaan harvoin, tulee muisteltua vanhoja asioita.
Ellei osaamiskuiluja mitata, ei yritykseen osata rekrytoida oikeaa osaamista. Usein tyydytään poislähteneiden kloonaamiseen. Mutta eihän firma uudistu, ellei pohdita, mitä tarvittaisiin juuri nyt, mikä olisi se keino, jolla yritys erottuisi markkinoilla.
Työelämä 2020 – Uudenmaan alueverkoston kevään toisessa Work & Life Café – tilaisuudessa keskusteltiin osaamisen johtamisesta toimitusjohtaja Taina Hanhisen (C&Q) johdolla. Kursiivilla kirjoitetut kohdat ovat suoria yleisön kommentteja.
Teksti ja kuva: Memmi Ojantola
- Julkaisupäivä
- 15.3.2016