Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Muuttuva maamme ja maahanmuutto teemana Kansallisen ennakointiverkoston tilaisuudessa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kansallinen ennakointiverkosto (KEV) järjesti perjantaina 4.12.2015 Muuttuva maamme ja maahanmuutto 2025 -tilaisuuden. Tilaisuuden tarkoituksena oli selvittää minkälaisia päätöksiä ja tutkimustietoa tarvitsemme maahanmuuton tuomiin haasteisiin ja millaisena näyttäytyy Suomi vuonna 2025 eri näkökulmista. Tilaisuus oli osa Kansallisen ennakointiverkoston Foresight Friday -sarjaa. Kuukausittaiset Foresight Friday -tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston järjestämiä avoimia kohtaamistilaisuuksia. Tapahtumien teemat ja sisällöt vaihtelevat ja sisältävät mm. tulevaisuusaiheisia esityksiä, koulutusta ja verkostoitumista.

Tapahtuma on työpajamuotoinen webcast-lähetys. Keskustelua alustivat Helsingissä Tuomas Martikainen Siirtolaisuusinstituutista ja Jaakko Kiander Ilmarisesta / strategisen tutkimuksen neuvostosta. Samaan aikaan oli käynnissä alueellisia työpajoja eri puolilla Suomea. Alustusten väliajat käytettiin alueilla työpajatyöskentelyyn ja etsittiin vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: mitä päätöksentekotilanteita ja tarpeita maahanmuutosta syntyy, mitä tietotarpeita ilmiöön liittyy ja mitä tutkimusta siitä tulisi tehdä. Työpajan tuloksia tullaan hyödyntämään muun muassa strategisen tutkimuksen tulevien teemojen ja ohjelmien valmistelussa.


Kaakkois-Suomen tilaisuus järjestettiin ELY-keskuksessa. Mukana olivat Pirjo Puolakka Kotkan kaupungilta, Tea Raatikainen ja Tarja Paananen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Viola Kemppi Kaakkois-Suomen TE-toimistosta sekä Epp Parkkali Kaakkois-Suomen TE-toimistosta (kuvaajana Ritva Kaikkonen, joka osallistui myös työpajaan).

Teksti: Tarja Paananen


Alueellista tietoa