Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Varsinais-Suomessa työttömyys samalla tasolla kuin vuosi sitten (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 600 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa - nyt se kasvoi 3 100 henkilöllä lomautusten määrän kasvun vuoksi. Vuotta aiempaan verrattuna työttömien määrä oli jokseenkin sama: kasvua oli 0,4 prosenttia (80 henkilöllä) eli koko lailla saman verran kuin koko maassa (+0,5 %).

Työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli sama kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,8 %).

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta useiden ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa työttömyys väheni neljässä seutukunnassa ja kasvoi  Vakka-Suomessa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla (-6 %), kun Vakka-Suomen työttömien määrä kasvoi jyrkästi autotehtaan määräaikaisten lomautusten myötä – lomautetut lasketaan työttömiksi. Teollisuudessa ja rakentamisessa työttömyyden aleneminen on hidastunut ja sen seurauksena miesten työttömyys kasvoi. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 56 prosentilla eli 5 900 henkilöllä.

Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  •         kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  •         Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  •         työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen


Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772