Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Saaristotien liikennettä haittaavat hidasteet puretaan - tilalle asetetaan nopeusnäyttötaulut ja heräteraidat kiinnittämään huomio ajonopeuksiin (Varsinais-Suomi)

Papinholman kallioleikkausten kunnostustöiden vuoksi asetetut väliaikaiset hidasteet ovat ruuhkauttaneet ajoittain Saaristotien liikenteen. Kevyen liikenteen määrä on vähentynyt oleellisesti koulujen kevätlukukauden päätyttyä. Tästä syystä ELY-keskus on päätynyt poistamaan väliaikaiset hidasteet suojatien kohdalta ja asettamaan tilalle nopeusnäyttötaulut ja heräteraidat kiinnittämään autoilijoiden huomiota omaan ajonopeuteen. Väliaikaiset hidasteet palautetaan, mikäli nopeusrajoitusta ei noudateta ja suojatiellä tapahtuu edelleen vaaratilanteita.

ELY-keskus on seurannut Saaristotien liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Papinholman kallioleikkausten kunnostustöiden aiheuttamien liikennejärjestelyjen vuoksi. Hidasteet jouduttiin asentamaan väliaikaisen suojatien kohdalle ajonopeuksien hillitsemiseksi ja kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Väliaikaiset hidasteet ovat ruuhkauttaneet ajoittain Saaristotien liikenteen. Ruuhkia on ollut pääasiassa aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteen ruuhkatunteina ja keskimäärin matkan viivästykset ovat olleet n. 10-15 minuuttia. Pahimmat ruuhkat ovat olleet loppuviikolla, kun liikkeellä ovat olleet työmatkalaisten lisäksi saaristoon suuntaavat mökkiläiset.

Kevyen liikenteen määrä on vähentynyt oleellisesti koulujen kevätlukukauden päätyttyä ja pyöräilijöistä suurempi osa on aikuisväestöä, jotka osaavat lapsia paremmin huomioida liikennetilannetta ennen suojatien ylittämistä. Tästä syystä ELY-keskus on päätynyt poistamaan väliaikaiset hidasteet suojatien kohdalta ja asettamaan tilalle nopeusnäyttötaulut ja heräteraidat kiinnittämään autoilijoiden huomiota omaan ajonopeuteen.

ELY-keskus seuraa liikennetilannetta jatkossakin. Nopeusnäyttötaulut tallentavat ohi ajavien autojen ajonopeudet, joten ELY-keskus pystyy seuraamaan nopeusrajoitusten noudattamista. Mikäli alennettua nopeusrajoitusta ei noudateta ja suojatiellä tapahtuu vaaratilanteita, ELY-keskus palauttaa väliaikaiset hidasteet hillitsemään ajonopeuksia suojatien kohdalla.

Lisää tietoa Papinholman kallioleikkausten kunnostustöistä ja työnaikaisista liikennejärjestelyistä ELY-keskuksen 14.5.2020 tiedotteessa.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinöörit Jari Nikki, p. 0400 821 596 ja Ari Salo, p. 0400 510 391

- TYL Silko, Timo Murtojärvi, p. 040 718 8513