Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Pysäköintijärjestelyt muuttuvat Sipoon Kalkkirannassa

Uudenmaan ELY-keskus ja Sipoon kunta uudistavat pysäköinnin järjestelyt Kalkkirannassa toukokuun lopussa 2020. Liikennemerkit asetettiin maastoon toukokuun lopussa. Satama-alueen (P2) pysäköinti muuttuu kiekolla rajoitetuksi pysäköinniksi. Pitkäaikaiseen pysäköintiin on mahdollisuus n. 300 metrin päässä rannasta (P1). Muuttuneista järjestelyistä tiedotetaan Kalkkirannantiellä sekä Kalkkirannassa liikennemerkein ja tiedotustauluin.

Satama-alueen pysäköintipaikat (P2) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin, pidempiaikainen pysäköinti on mahdollista n. 300 metriä ennen satamaa sijaitsevalla yksityisellä pysäköintialueella (P1) maksua vastaan.

Satama-alueen pysäköintipaikat (P2) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on joka päivä klo 9-21. Pysäköidä voi enintään 3 h ajaksi. Pysäköintiin tarkoitetut paikat on merkitty, eikä esimerkiksi pysäköinti osittain jalkakäytävällä ole enää sallittua. Pidempiaikainen pysäköinti on mahdollista n. 300 metriä ennen satamaa sijaitsevalla yksityisellä pysäköintialueella (P1) tunti-, vuorokausi- tai kausimaksua vastaan.

Kalkkirannan satama-alueen pysäköintiä tulee valvomaan Sipoon ja Keravan yhteistyössä järjestämä pysäköinninvalvonta. Pidempiaikaisen pysäköintialueen valvonnasta vastaa yksityinen pysäköinninvalvontayritys. Väärinpysäköinti johtaa pysäköintivirhemaksuun.

Väärinpysäköinti on ollut pitkään ongelma Kalkkirannassa. Ajoittain tie ja kääntöpaikka ovat olleet tukossa linja-autoilta, tavarantoimituksilta ja jopa hälytysajoneuvoilta. Kalkkirannasta liikennöi yhteysalus, jonka varassa saaristossa on asukkaita, mutta myös vierailijoita ja veneilijöitä. Ongelmaa ovat olleet yhdessä ratkaisemassa valtio, kunta, alueen asukkaat ja yrittäjät. Pysäköinnin aikarajoituksilla ja valvonnalla tähdätään siihen, että Kalkkirannan alue on jatkossakin toimiva ja turvallinen kaikille osapuolille.

Lisätiedot:

Sipoon kunta
Sähköposti: info(at)sipoo.fi
Puhelin: +358 9 23 531

Uudenmaan ELY-keskus
Projektipäällikkö Krista Kumanto-Kooni
Sähköposti: krista.kumanto-kooni(at)ely-keskus.fi
Puhelin: +358 295 021 315