Navigointivalikko

Alueellista tietoa

  

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Lomautettujen määrä väheni Varsinais-Suomessa heinäkuun aikana (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 33 100 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa - nyt se poikkeuksellisesti väheni 1 500 henkilöllä merkittävän lomautettujen määrän laskun  myötä. Viime vuoden heinäkuusta työttömien määrä kasvoi 10 500 henkilöllä (46%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi koko lailla samaa tahtia (44%).  Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua. Lomautettujen määrä olikin heinäkuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta heinäkuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 14,5 % eli 5,6 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (14,7 %).

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla (27 %) – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa (154%). Turunmaa kuuluu koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi heinäkuun aikana – nyt jo neljäntenä kuukautena peräkkäin.

Elokuun aikana työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä supistuvat ja näin on tapahtumassa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen


Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772