Navigointivalikko

Alueellista tietoa

  

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Hännilänsalmen sillankorjaus jatkuu ensi keväänä (Keski-Suomi)

Hännilänsalmen sillan (Vt 4, Viitasaari) korjaustöitä joudutaan jatkamaan vielä ensi vuonnakin, koska päällysteen purun yhteydessä havaittiin, että vauriot sillalla ovat oletettua suuremmat. Tarkkaa aikataulua vuodelle 2021 ei pystytä vielä arvioimaan. Se riippuu ensi kevään sääolosuhteista.  ELY-keskus tiedottaa asiasta aikanaan tarkemmin.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan päällystettä oli tarkoitus purkaa vain metrin levyiseltä kaistalta reunakiven vierestä ja parantaa veden kulkua kuivatuslaitteiden läpi. Päällysteen purun yhteydessä kuitenkin havaittiin, että suoja-asfaltti oli melko haperoa ja vesieristeenä toimiva bitumikermi ei ollut kunnolla kiinni sillan kannessa.

Työn aikana on sovittu, että koko sillan kannen osalta päällyste puretaan ja kermieristys uusitaan. Työmäärät kasvoivat siinä määrin, että urakoitsija ehtii tehdä vuoden 2020 puolella ajoradan toisen puolikkaan. Toinen puoli jätetään vuodelle 2021, jotta eristystyö ja päällystystyö saadaan tehtyä hyvien kelien aikana laadukkaasti.

Lisätyö on harmillista liikennehaitan jatkumisen vuoksi ensi keväänä, mutta välttämätöntä sillan korjaustarpeen kannalta. Talven aikana liikenne kulkee sillalla normaalisti.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Teemu Saastamoinen
p. 0295 026 761
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Esa Hottinen
p. 044 727 2556
Savon Kuljetus Oy