Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Yksityistieavustushakemuksia toivotaan lisää ELY-keskukseen (Pohjalaismaakunnat)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää rahaa yksityisteiden parantamiseen ja korjaamiseen kolmen pohjalaismaakunnan alueella eli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Avustushakemusten määrä on vähentynyt viime aikoina ja ELY-keskus haluaakin herätellä kuntien teknistä toimea ja yksityistiekuntia, jotta ne laittaisivat hakemuksia tulemaan.  

Mihin rahaa voi saada? 

ELY-keskus voi myöntää avustusta lähinnä siltojen parantamiseen, se on tärkeysjärjestyksessä ylimpänä ja siihen myönnetään avustusta noin 75 % kustannuksista. Lisäksi voidaan rahoittaa esimerkiksi liikenneturvallisuutta parantavia hankkeita ja tiestön perusparantamishankkeita. Näitä molempia tuetaan 50 %:lla. Vuosittain Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on jakanut yksityistieavustuksia alueellaan noin miljoona euroa. Avustettavan hankkeen kustannusarvion pitäisi olla minimissään 10 000 euroa. 

- Yksityistielaki on muuttunut tänä vuonna ja kriteerit avustuksen saamiseen ovat löystyneet. Nyt tarvitsee oikeastaan olla vain tiekunta perustettuna, jotta avustusta voi hakea, rohkaisee liikenneturvallisuussuunnittelija Mikael Björses Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

- Olen huomannut myös sen, että sellaisista kunnista on tullut useita avustushakemuksia viimeisten vuosien aikana, joissa kunta auttaa tiekuntaa hakemuksen teossa, mutta ei hakeminen vaikeaa ole, toteaa Björses. 

Yksityistieavustuksista, avustuskelpoisuudesta ja muusta asiaan liittyvästä löydät tietoa ELY-keskuksen nettisivuilta. (www.ely-keskus.fi --> liikenne--> yksityistiet). Sivustolta löytyy myös lomakkeet ja yhteystiedot, joista voi kysyä lisätietoa. 

- Kannattaa nyt laittaa avustushakemus tulemaan, sillä avustuksiin käytettä rahoitus jaetaan valtakunnallisesti jälleen alkuvuodesta ELY-keskuksille, huomauttaa Björses. 

 

Lisätiedot 

Mikael Björses 
Liikenneturvallisuussuunnittelija 
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 
Puh. 0295 027 711 

 


Alueellista tietoa