Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Liikennöitsijä vaihtuu Kankaanpää-Pomarkku-Pori -linja-autoliikenteessä 1.6.2019 (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteistyössä kuntien kanssa kilpailuttanut uudelleen Kankaanpää-Pomarkku-Pori linja-autoliikenteen. Uusi liikennöitsijä Länsilinjat Oy aloittaa liikennöinnin koulujen päätöslauantaina 1.6.2019. Kilpailutetussa liikenteessä reitit ovat entiset ja aikataulut pysyvät pääosin nykyisen liikennöinnin kaltaisina, mutta lipputuotteisiin tulee muutoksia. Liikennöitsijän omien uusien kausilipputuotteiden myynti alkaa 1.6.2019. Kausiliput ovat hinnaltaan nykyisten seutulippujen mukaiset, mutta ne kelpaavat ainoastaan kyseisellä yhteysvälillä. Seutulippu on edelleen tiettyjen yhteysvälien kausilippu, mutta se ei kuitenkaan enää automaattisesti käy Satakunnan alueella kaikilla reiteillä. Asiakkaan kannattaa aina varmistaa kausilipun hankkimishetkellä, mikä lipun kelpoisuusalue on.

Kankaanpää-Pomarkku-Pori –vakiovuoroliikenteen nykyiset liikennöintisopimukset Satakunnan Liikenne Oy:n kanssa päättyvät 31.5.2019. Varsinais-Suomen ELY on yhteistyössä kuntien kanssa kilpailuttanut Kankaanpää-Pomarkku-Pori liikenteen kolmen vuoden ajaksi. Sopimukseen sisältyy optiomahdollisuus kahdeksi vuodeksi. Liikennöintiä koskevan tarjouskilpailun voitti Länsilinjat Oy, joka aloittaa liikennöinnin koulujen päätöslauantaina 1.6.2019. Länsilinjat Oy:n linja-autot ajavat ExpressBusin väreissä. Kilpailutetussa liikenteessä reitit ovat entiset ja aikataulut pysyvät pääosin nykyisen liikennöinnin kaltaisina, mutta lipputuotteisiin tulee muutoksia. Uudet liikennöintiaikataulut löytyvät liikennöitsijän kotisivuilta www.lansilinjat.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Liikennöitsijän omien uusien kausilipputuotteiden myynti alkaa 1.6.2019. Kausiliput ovat hinnaltaan nykyisten seutulippujen mukaiset, mutta ne kelpaavat ainoastaan kyseisellä yhteysvälillä. Kankaanpää-Pori kausilipulla ei myöskään voi tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Porin joukkoliikenneviranomaisen alueella. Vaihtomatkustajien määrä on oletettavasti ollut hyvin pieni. Vaihtojen vähäistä määrää selittänee liikenteen reitti, joka kulkee Porin keskustan läpi ja kauppatorin vierestä. Matkustajien jo hankkimat seutuliput kelpaavat kuitenkin Kankaanpää-Pomarkku-Pori -liikenteessä kesäkuun 2019 loppuun saakka. Toisen asteen opiskelijoiden KELA:n seutulippu käy edelleen liikenteessä, eikä lipputuotteen kelpoisuuteen ei tule muutoksia. Lisätietoja uusista lipputuotteista sekä niiden ostamispaikoista ja lataamisesta löytyy liikennöitsijän kotisivuilta www.lansilinjat.fi.

Länsilinjat Oy:n liikenne palvelee myös Porin kaupungin aluetta välillä Pori-Noormarkku-Pomarkun raja. Porin kaupunkilipputuotteet kelpaavat Länsilinjat Oy:n liikenteessä Porin kaupungin alueella.

Seutulippu on Satakunnassa edelleen tiettyjen yhteysvälien kausilippu, mm. Rauma-Pori välillä. Myös joillain markkinaehtoisen liikenteen yhteysväleillä seutulippu hyväksytään maksuvälineenä. Seutulippu ei kuitenkaan enää automaattisesti käy Satakunnan alueella kaikilla reiteillä. Seutulipun korvauskäytännöt perustuvat jo kumottuun lainsäädäntöön ja siksi osa liikenteenharjoittajista on ottanut käyttöön omat kausilipputuotteet. ELY-keskusten kilpailuttamassa liikenteessä liikenteenharjoittajat noudattavat vaadittua lippuvalikoimaa ja -hinnoittelua, mutta saavat toteuttaa sen haluamallaan tavalla. ELY-keskusten kilpailuttamaa liikennettä on laajalla maantieteellisellä alueella, eikä ELY-keskuksilla ole omaa lippu- ja maksujärjestelmää, kuten monilla kaupunkiseuduilla on. Asiakkaan kannattaa aina varmistaa kausilipun hankkimishetkellä, mikä lipun kelpoisuusalue on.

Lisätietoja liikenteestä:

- Länsilinjat Oy: Kari Keinonen p. 0400 636 388

Lisätietoja hankinnasta:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: Markus Kivelä, p. 050 396 3107 ja Soile Koskela, p. 040 749 5899


Alueellista tietoa